Το ελληνικό gourmet φαγητό βρήκε το σπίτι του

Το ελληνικό gourmet φαγητό βρήκε το σπίτι του



Με τις τελευταίες γαστρονομικές τάσεις παγκοσμίως να θέλουν την ολοένα και μεγαλύτερη στήριξη στους τοπικούς παραγωγούς και τις την επιλογή φρέσκων πρώτων υλών, το Olive Garden Restaurant & Bar δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει. Και το αποδεικνύει στο νέο του χειμερινό μενού.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

To νέο μενού του Olive Garden αποτυπώνει τη δική του εκδοχή όσον αφορά το ελληνικό σπιτικό gourmet. Κι αν με την πρώτη ματιά οι λέξεις φαίνονται αταίριαστες, μία δοκιμή θα σε πείσει. Τα φαγητά που αγαπήσαμε γίνονται πιο ενδιαφέροντα, πολλές κλασικές συνταγές χρησιμοποιούνται ως βάση για δημιουργικές αναζητήσεις και αρκετές ‘ταπεινές’ πρώτες ύλες αναβαθμίζονται σε αστεράτα πιάτα. Έτσι τρώμε φαγκρί με γίγαντες Πρεσπών, πράσο, σπανάκι, σέλινο, ταραμοσαλάτα, κρέμα λεμονιού, κροκέτα ρυζιού και τρίμα αυγοτάραχο, καλαμάρι γεμιστό με καπνιστό χέλι, βουβάλι Κερκίνης στιφάδο, μαγειρεμένο σε κενό αέρος, αλλά και πεϊνιρλί με κοκκινιστή μοσχαρίσια ουρά, κασέρι και ημίλιαστη τομάτα. Και φυσικά το τέλος επιτάσσει μια σπασμένη μηλόπιτα με παγωτό κανέλλα ή έναν κορμό με λευκή και bitter σοκολάτα και παγωτό σοκολάτα-ταχίνι.

Bonus: Η θέα από τον 11ο όροφο.

 

Info

Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52

210 3326000

Για όσους επιλέγουν να δειπνήσουν στο Olive Garden, το parking διατίθεται δωρεάν (είσοδος από την οδό Φειδίου)