DIY: Τα καλύτερα κοκτέιλ του καλοκαιριού και πώς να τα φτιάξεις!

4+1 υπέροχες συνταγές για όλη την παρέα!
DIY: Τα καλύτερα κοκτέιλ του καλοκαιριού και πώς να τα φτιάξεις!



Το κοκτέιλ, είναι το καλύτερο καλοκαιρινό ποτο, γιατί είναι δροσερό και τρομερά απολαυστικό! Έχεις σίγουρα ξεχωρίσει ορισμένα μπαράκια που φτιάχνουν ξεχωριστά και ιδιαίτερα κοκτέιλ και πηγαίνεις συχνά με την παρέα σου! Τι θα έλεγες να διοργανώσεις ένα cocktail night στο σπίτι σου; Έχουμε συγκεντρώσει για σένα αγαπημένες κι εύκολες συνταγές από δροσερά κοκτέιλ που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου και να κεράσεις όλη την παρέα!

Satsuma Orange Margarita

Αν είσαι fan της μαργαρίτας, αυτή η ιδιαίτερη παραλλαγή θα σε ενθουσιάσει. Πήγαινε στο πιο κοντινό μανάβικό ή το σούπερ μάρκετ και αγόρασε πορτοκάλια!

Για να «στολίσεις» το στόμιο του ποτηριού, θα χρειαστείς:  1 κ.γ.  πολτό πορτοκάλι, 2 κ.γ. λευκή ζάχαρη και 1κ.γ. αλάτι.

Για το κοκτέιλ σου, θα χρειαστείς (Για περίπου 4 κοκτέιλ): ½  ποτηράκι του κρασιού τεκίλα (όποια προτιμάς), το χυμό από 12 πορτοκάλια (αφαίρεσε τις ίνες), 1 ποτήρι κρασιού φρέσκο λεμόνι (αν δεν το θέλεις πολύ ξινό, βάλε λιγότερο), λίγο Cointreu (3 σφηνάκια).

Εκτέλεση:  

1. Σε ένα μικρό πιάτο, ανακάτεψε τον πολτό από το πορτοκάλι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Με μία φέτα λεμονιού, «χάιδεψε» το στόμιο του ποτηριού, για να «κολλήσει» επάνω το μείγμα ζάχαρης και αλατιού. Ύστερα, γύρνα το ποτήρι ανάποδα, επάνω στο πιάτο, ώστε να κολλήσει γύρω- γύρω το μείγμα που έχεις φτιάξει.

2. Για να φτιάξεις το κοκτέιλ, βάλε σε ένα ποτήρι αρκετό πάγο. Ρίξε όση τεκίλα θέλεις, ανάλογα με το πόσο βαρύ θέλεις να είναι το κοκτέιλ σου, 1/2 ποτηράκι του κρασιού χυμό πορτοκάλι, λίγο χυμο λεμόνι (ανάλογα πόσο ξινό θέλεις να είναι) και 1 σφηνάκι Cointreu. Ανακάτεψε με ένα κουτάλι και σέρβιρε.

Frozen Mango Margaritas

Φρουτένιο και δροσερό κοκτέιλ!

Για 4 κοκτέιλ θα χρειαστείς:  ½  ποτηράκι του κρασιού τεκίλα, 1 σφηνάκι από σιρόπι από ή βανίλια, 2 κούπες χυμό μάνγκο, 4 κούπες πάγο.

Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να θρυματιστεί ο πάγος. Βάλε σε ένα πιατάκι αλάτι και αφού περάσεις μια φέτα από λεμόνι γύρω από το πάνω μέρος του ποτηριού, γύρισέ το ανάποδα στο πιατάκι σου για να κολλήσει το αλάτι γύρω- γύρω. Ρίξε μέσα στο ποτήρι το κοκτέιλ σου και στόλισέ το με μία φέτα απο λεμόνι.

Classic Margarita

Κλασική και αγαπημένη!

Για 1 κοκτέιλ θα χρειαστείς: 1 lime, αλάτι, πάγο, 1 ή 2 σφηνάκια τεκίλα, 1 σφηνάκι φρέσκο χυμό λεμόνι( ή δύο, αν την προτιμάς πιο ξινή) και 1κ.γ.  σιρόπι.

Κάνε κι εδώ το ίδιο κόλπο με το λεμόνι! Πέρνα μία φέτα λεμονιού περιμετρικά στο ποτήρι και κόλλησε γύρω- γύρω αλάτι. Αν προτιμάς, αντί για αλάτι, μπορείς να βάλεις ζάχαρη. Ρίχνεις αρκετή σε ένα πιάτο και γυρνάς το ποτήρι ανάποδα, για να κολλήσει στο σημείο που έχεις περάσει το λεμόνι (όπως κάναμε και στα προηγούμενα κοκτέιλ).

Πάρε ένα σέικερ και γέμισέ το με πάγο. Πρόσθεσε την τεκίλα, το χυμό λεμόνι και το σιρόπι και ανακίνησε καλά. Σέρβιρέ το στο ποτήρι σου και είναι έτοιμο!

Honeydrew Aqua Fresca

Το πεπόνι στο κοκτέιλ είναι απλά τέλειο! Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και θα ενθουσιαστείς!

Για 4 κοκτέιλ θα χρειαστείς: 1 μικρό πεπόνι κομμένο σε μικρά κομματάκια (περίπου 8 κούπες), ¼ της κούπας χυμό λεμόνι, 1 ½ κούπα νερό, 1 σφηνάκι σιρόπι, ½ κούπα τεκίλα (ανάλογα με το πόσο δυνατά θέλεις τα κοκτέιλ σου) και 1 φύλλο μέντας για ντεκόρ!

Πάρε τα κομματάκια του πεπονιού και ρίξε τα μέσα στο μπλέντερ. Χτύπησέ τα μέχρι να πολτοποιηθούν και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Χρησιμοποίησε ένα σουρωτήρι για να πάρεις το χυμό του πεπονιού, τον οποίο και θα χρησιμοποιήσεις για το κοκτέιλ σου. Πρόσθεσε το λεμόνι, το νερό, το σιρόπι και την τεκίλα και ανακάτεψε καλά. Γέμισε τα ποτήρια σου με πάγο και σέρβιρε! Βάλε σε κάθε ποτήρι ένα φυλλαράκι μέντας για να δώσεις μια πιο όμορφη πινελιά! Στην υγειά σας!

Θέλεις να δοκιμάσεις και ένα Bloody Mary με spicy γεύση; Δες εδώ τη συνταγή! 

Οι καλοκαιρινές βραδιές στο μπαλκόνι δεν θα είναι ποτέ πια οι ίδιες. Δροσερό ποτό, ευχάριστη παρέα και καλή μουσική! Χρειάζεσαι κάτι άλλο;