Φθινοπώριασε! Φτιάξε σπιτική sangria και κάλεσε τις φίλες σου

Θα γίνει το "talk of the town" αυτή η συνταγή!
Φθινοπώριασε! Φτιάξε σπιτική sangria και κάλεσε τις φίλες σου



Μόλις μπήκαμε στο Σεπτέμβρη και υποδεχόμαστε σιγά-σιγά το Φθινόπωρο. Τι καλύτερο από το να αρχίσεις να καλείς τις φίλες σου στο σπίτι και να κάθεστε στη βεράντα πίνοντας κρασί και μιλώντας για όλες εκείνες τις καλοκαιρινές ιστορίες που σας συντάραξαν!
Κανόνισε ένα soiree  και κάνε τους έκπληξη! Φτιάξε μόνη σου μια σπιτική sangria! Το υπέροχο αυτό ποτό έχει φανατικούς θαυμαστές χειμώνα-καλοκαίρι! Πόσο μάλλον η δική σου εκδοχή... 

Βήμα 1o#
Η παραδοσιακή sangria φτιάχνεται από κόκκινο κρασί. Εσύ όμως μπορείς να επιλέξεις ροζέ ή λευκό κρασί, αν δεν σου αρέσει το κόκκινο. Επίσης δεν είναι απαραίτητο να επιλέξεις το πιο ακριβό κρασί που έχεις στην κάβα σου, αρκεί να σε ικανοποιεί η γεύση του.  

Βήμα 2o#
Η sangria είναι τόσο τέλεια επειδή περιέχει μέσα και φρέσκα φρούτα τα οποία και προσθέτουν extra γεύση. Τα φρούτα θα τα επιλέξεις σύμφωνα με το κρασί που θα διαλέξεις. 
Το κόκκινο κρασί, για παράδειγμα, ταιριάζει τέλεια με πορτοκάλια, μούρα και δαμάσκηνα.
Το ροζέ ταιριάζει με φράουλες, ακτινίδια και αχλάδια.
Το λευκό ταιριάζει τέλεια με ροδάκινα, μήλα και νεκταρίνια.

Βήμα 3o#
Θέλεις η sangria σου να γίνει το θέμα συζήτησης των φίλων σου; Ιδού ένα μυστικό: Bάλε τα φρούτα σου σε ένα μπολ και πρόσθεσε 1/4 γλ. ζάχαρη. Υπολόγισε 2 φλ. φρούτα για ένα μπουκάλι κρασί. 
Ρίξε πάνω από τα φρούτα λίγο ρούμι και ανακάτεψε απαλά τα φρούτα με τη ζάχαρη και το ρούμι. Άφησε το μείγμα σου για 10-15 λεπτά, έτσι ώστε να "κάτσει" η ζάχαρη.
Μην ανησυχήσεις αν η ζάχαρη μείνει ακόμα εκεί διότι όταν ρίξεις τα φρούτα στο κρασί η ζάχαρη θα διαλυθεί.

Βήμα 4ο#
Mετέφερε τα φρούτα σε μια κανάτα και πρόσθεσε το κρασί. Σούρωσε το μείγμα σου σε μια άλλη κανάτα έτσι ώστε να μην μείνει καθόλου ζάχαρη.

Βήμα 5ο#
Πρόσθεσε χυμό φρούτων για να ισορροπήσεις τη γεύση του κρασιού.
Η αναλογία κρασιού-χυμού πρέπει να είναι 1:1.
Για την κόκκινη sangria, επίλεξε χυμό γκρέιπφρουτ.
Για την ροζέ sangria, επίλεξε χυμό φράουλας ή καρπούζι.
Για την λευκή sangria , επίλεξε χυμό ροδάκινο ή μήλου.

Βήμα 6ο#
Αν φτιάξεις τη sangria σου το πρωί, τοποθέτησέ την στο ψυγείο και άφησέ την εκεί όλη την ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι η sangria σερβίρεται κρύα!

Βήμα 7ο#
Ήρθε η ώρα του σερβιρίσματος. Πάρε ένα ποτήρι κρασιού και γέμισέ το μέχρι τα μισά με πάγο. Ρίξε το κρασί και έπειτα με ένα κουτάλι πρόσθεσε τα φρούτα. 

Άλλη μια ιδέα για ένα βραδινό ποτάκι ~> Ποντς από ρούμι!