White Sailor για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Το ανακάλυψα στο Sixteen bar στο Χαλάνδρι.
White Sailor για τις κρύες μέρες του χειμώνα!



Στο Sixteen Bar στο Χαλάνδρι πήγα για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα και έχω σκοπό να ξαναπάω για δύο διαφορετικούς λόγους: Το White Sailor και την μπάρα. Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να βρεις μία πρακτική μπάρα στην Αθήνα; Που να κάθεσαι στο μπαρ και να λες στον barman «βάλε άλλο ένα» χτυπώντας το ποτήρι στο πάγκο σαν τον μεθυσμένο Δημήτρη Παπαμιχαήλ στις ταινίες και παράλληλα να βρίσκεσαι στον εξωτερικό χώρο; Και να μην κρυώνεις, ούτε να πνίγεσαι από την λεγόμενη «τσιγαρίλα»; Κάτι τέτοιο δηλαδή μόνο φαντάσου ότι είχαμε και μια ωραιότατη σόμπα πάνω από τα κεφάλια μας:

Όταν, λοιπόν, μία τέτοια μπάρα συνδυάζεται με ένα πρωτότυπο ζεστό κοκτέιλ, τότε έχεις ένα λόγο παραπάνω για να περάσεις μια βόλτα από το Sixteen bar.

Εκεί θα συναντήσεις τον Δημήτρη Θεοδωράτο, έναν άνθρωπο που κατά καιρούς κάνει αλχημείες και δημιουργεί κοκτέιλ σαν το White Sailor. Δηλαδή, ένα ζεστό κοκτέιλ με βάση το ρούμι, με άρωμα πράσινου μήλου, με πινελιές εσπεριδοειδών και γλυκόπικρη επίγευση ζεστής κρέμας και κανέλας.

Του ζήτησα να μοιραστεί με τους αναγνώστες του followme τη μυστική του συνταγή και ήταν πρόθυμος να το κάνει μιας και μπήκαν για τα καλά οι κρύες μέρες του χειμώνα.

Υλικά:

-Sailor jerry spiced rum
-Green apple-lime tea
-Orange bitter
-Lemon bitter
-Orgeat syrop
-Triple sec
-Ζεστή κρέμα
-Κανέλα  

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στην κούπα μας 60ml sailor jerry spiced rum, 20 ml orgeat syrop και 20ml triple sec. Στη συνεχεία τα bitters από δύο dash το καθένα. Γεμίζουμε την κούπα με το ζεστό ρόφημα πράσινου μήλου. Τέλος ολοκληρώνουμε το κοκτέιλ μας βάζοντας ζεστή κρέμα και κανέλα.

Tip: Στο Sixteen Bar το White Sailor σερβίρεται σε κούπα εμαγιέ παλιάς κοπής γιατί κρατάει καλά τη θερμοκρασία του κοκτέιλ.   

*To Sixteen Bar βρίσκεται στην οδό Πλάτωνος 16 στο Χαλάνδρι.
Τηλ.: 210 6801616