Cocktail: Η ανατρεπτική έκπληξη για το Κυριακάτικο τραπέζι σου!

Γιατί και ο χειμώνας θέλει τα cocktail του!
Cocktail: Η ανατρεπτική έκπληξη για το Κυριακάτικο τραπέζι σου!



Περιμένεις πως και πως να έρθει η Κυριακή! Γιατί; Μα φυσικά για να μαζέψεις δυο-τρεις φίλες στο σπίτι και να συνδυάσετε φαγητό και κους-κους! Το κυριακάτικο τραπέζι πια είναι μια "ιερή" στιγμή για την φιλία σας, αφού είναι ίσως και η μόνη ημέρα που μπορείτε να συναντηθείτε, χωρίς να έχετε υποχρεώσεις, και να μπορέσετε να κάνετε μία ανασκόπηση της εβδομάδας, να πείτε τα νέα σας και να γελάσετε. 
Εφόσον όμως είσαι εσύ η οικοδέσποινα και ψάχνεις κάτι διαφορετικό, ανατρεπτικό και όχι παραδοσιακό σου έχουμε την τέλεια λύση όπου θα εντυπωσιάσεις τις φίλες σου και θα θέλουν πια την κυριακάτικη αυτή συνάντηση να την κάντε θεσμό! 
Αυτή τη φορά, λοιπόν, σου προτείνουμε να μην δώσεις πολύ βάση στο φαγητό (φτιάξε κάτι απλό και εύκολο) αλλά...στο ποτό! Δηλαδή μετά το φαγητό, αντί να πιείτε κρασί ή κάποιο αναψυκτικό, κατέπληξε τις φίλες σου με...cocktail! Βγάλε από μέσα σου την barwoman που κρύβεις και με τις παρακάτω συνταγές να είσαι σίγουρη πως θα τις καταπλήξεις και θα ευχαριστηθείτε την ημέρα σας όσο δεν πάει! 
Γιατί μην ξεχνάς πως και ο χειμώνας θέλει τα cocktail του!

1. Amaretto-Cranberry Kiss
Το συγκεκριμένο cocktail έχει  γεύση από cranberry και πικραμύγδαλο και μπορείς να το απολαύσεις όλο τον χρόνο με συσκευασμένο χυμό από cranberries.
Τι θα χρειαστείς
2 μέρη χυμό cranberry
1 μέρος vodka
1/2 μέρος amaretto
3 κουταλιές του γλυκού χυμό πορτοκάλι
Πάγο

Πως θα το φτιάξεις
Ανάμιξε όλα τα υλικά και σέρβιρε σε παγωμένο ποτήρι. Σαν γαρνιτούρα ταιριάζει πολύ ένα κομμάτι μανταρίνι.

2. Cranberry Margarita
Πάρε το καλύτερο δυνατό από τα cranberries με μια ιδιαίτερη Margarita. Είναι εκπληκτικό το πόσο πολύ αλλάζει τη γεύση της τεκίλα το cranberry.

Τι θα χρειαστείς
2 μέρη τεκίλα
1 1/3 μέρη χυμό cranberry
1 μέρος λικέρ πορτοκάλι
2/3 φρέσκο χυμό lime

Πως θα το φτιάξεις
Ανακάτεψε την τεκίλα, τον χυμό, το λικέρ και το lime μαζί με πάγο. Σούρωσε σε παγωμένο ποτήρι και γέμισε με πάγο.

3. Sage Sangria
Η Sangria είναι ιδανική για όλες τις μέρες και τις εποχές του χρόνου. Η συγκεκριμένη εκδοχή είναι μια ροζέ Sangria. Μπορεί να την κάνεις το ιδανικό χειμερινό σου ποτό!

Τι θα χρειαστείς
1/3 μέλι
1/3 βραστό νερό
15 φύλλα φασκόμηλου
1 μπουκάλι ροζέ κρασί
Πάγος
Φλούδα λεμονιού για το γαρνίρισμα

Πως θα το φτιάξεις
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το νερό με το μέλι, πρόσθεσε το φασκόμηλο και ανακάτεψε ξανά, πιέζοντας ελαφρώς τα φύλλα για να βγάλουν τα αρώματά τους. Πρόσθεσε το κρασί και σέρβιρε με πάγο και τη φλούδα του λεμονιού.

4.Mulled Apple Cider

Τι θα χρειαστείς
Μπορείς να φανταστείς  κάτι καλύτερο από ζεστό μαύρο ρούμι με ζάχαρη; Δεν νομίζω!Η συγκεκριμένη εκδοχή είναι ακόμα καλύτερη, παγωμένη και εξαιρετικά νόστιμη.
4 μέρη μηλίτη ή χυμό μήλου
1/2 μέρος μαύρη ζάχαρη
24 καρφάκια γαρύφαλλο
8 ξυλάκια κανέλα
Λίγο μπαχάρι τριμμένο
1 ½ μέρος μαύρο ρούμι
Φλούδα λεμονιού για γαρνίρισμα

Πως θα το φτιάξεις
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακάτεψε το χυμό μήλου με τη ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, την κανέλα και το μπαχάρι. Ζέστανε αλλά μην βράσεις το μείγμα, για 15 λεπτά. Αφαίρεσε το από τη φωτιά και πάγωσε το μείγμα στο ψυγείο. Για να το σερβίρεις, προσθέτεις το ρούμι και σουρώνεις το μείγμα σε ποτήρι.

5.Winter warm
Ένα ζεστό χειμωνιάτικο κοκτέιλ με βάση το μπράντι.
Τι θα χρειαστείς
60 ml μπράντι ή κονιάκ ή Metaxa
20 ml Cointreau ή Grand Marnier (το κίτρινο)
1/2 κ. γλυκού μέλι
ελάχιστη κανέλα σε σκόνη
1 λεπτή λωριδίτσα από φλούδα πορτοκαλιού
Πως θα το φτιάξεις
Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπρίκι και τα ζεσταίνεις σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας παράλληλα με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί το μέλι και να γίνει το μείγμα χλιαρό. Δεν αφήνουμε να βράσει ούτε να κάψει πολύ, γιατί μπορεί να "ανάψει".Αδειάζεις το ποτό σε ένα ποτήρι για μπράντι ή σε άλλο της αρεσκείας σου.

5.Cocktail Σαμπάνια με πορτοκάλι
Τι θα χρειαστείς
6 μέρη βότκα
3 μέρη χυμό πορτοκάλι
6 σταγόνες πικρή ανγκοστούρα
1 μπουκάλι σαμπάνια
6 κύβους ζάχαρη
Φλούδα ενός πορτοκαλιού

Πως θα το φτιάξεις
Βάλε ένα μέρος βότκα, ένα κύβο ζάχαρης και μια σταγόνα ανγκοστούρα σε κάθε ποτήρι σαμπάνιας. Πρόσθεσε σαμπάνια και μοίρασε το υπόλοιπο πορτοκάλι σε όλα τα ποτήρια. Σέρβιρε με μικρές μερίδες πορτοκάλι.