Πίτσα με αβγό και αβοκάντο!

Μία διαφορετική πρόταση για το πρωινό σου!



Το πρωινό είναι το αγαπημένο μου γεύμα. Κι ενώ λατρεύω κλασικούς συνδυασμούς όπως γάλα με δημητριακά και το ζυμωτό ψωμί με σπιτική μαρμελάδα, υπάρχουν ημέρες που θέλω πραγματικά κάτι διαφορετικό. Όπως μία πίτσα με αβγό και αβοκάντο βρε παιδί μου!

Δεν χρειάστηκε πολύ για να με πείσει η συνταγή, αφού οι λέξεις ‘πίτσα’ και ‘αβγό’ ήταν αρκετές για να δημιουργήσουν έκρηξη στους σιελογόνους αδένες. Το αβοκάντο κάνει απλά πιο αθώα την απόλαυση.

Τι θα χρειαστείς (για 4 μερίδες)

1 μεγάλο αβοκάντο  

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο

1 1/2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λάιμ

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κιλό ζύμη για πίτσα

4 μεγάλα αβγά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Καυτερή σάλτσα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Πώς θα το κάνεις

Κόψε το αβοκάντο στη μέση, αφαίρεσε το κουκούτσι και με ένα μεγάλο κουτάλι  κουτάλα αφαίρεσε τη σάρκα και βάλτη σε ένα μέτριο μπολ. Πρόσθεσε το κόλιαντρο, το χυμό λάιμ και το αλάτι. Λιώσε το αβοκάντο με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει λείο, αφήνοντας μερικά κομματάκια. Δοκίμασε και πρόσθεσε τα καρυκεύματα ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

Χώρισε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. Σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια κοπής, άνοιξε με τη βοήθεια ενός πλάστη ή μπουκαλιού κάθε κομμάτι σε έναν λεπτό μικρό κύκλο.

Ζέστανε πολύ καλά ένα βαθύ μαντεμένιο τηγάνι (ή από ανοξείδωτο ατσάλι) και τοποθέτησε στο κέντρο μία κυκλική ζύμη. Μαγείρεψε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά και να φουσκώσει η επάνω. Αναποδογύρισε τη ζύμη, ώστε να ψηθεί και η επάνω πλευρά. Συνέχισε και με την υπόλοιπη ζύμη.

Άπλωσε ¼ από το μείγμα του αβοκάντο σε κάθε ψημένη πίτσα.

Άφησε το τηγάνι να κρυώσει λίγο και σκούπισέ το από τα υπολείμματα.

Τηγάνισε τα αβγά όπως σου αρέσουν και τοποθέτησέ τα πάνω από τις πίτσες. Μπορείς να προσθέσεις πικάντικη σος.

Tip: Μπορείς να ψήσεις τη ζύμη μια ημέρα πριν, να την κλείσεις αεροστεγώς και να τη ζεστάνεις στο τηγάνι την ώρα που θέλεις να φτιάξεις την πίτσα.