Σου προτείνουμε το τέλειο menu θαλασσινών για το κυριακάτικο τραπέζι σου

Κάλεσε τους φίλους σου και κάντε την ημέρα σας διαφορετική!
Σου προτείνουμε το τέλειο menu θαλασσινών για το κυριακάτικο τραπέζι σου



Είναι Κυριακή και ο ήλιος καίει. Είναι αναμφίβολα μια καλοκαιρινή ημέρα! Τέλεια; Πως θα περάσεις την ημέρα σου; Θα επισκεφτείς και εσύ καμιά παραλία; Θα πας καμιά βόλτα; Ότι και αν κάνεις σου έχω μία τέλεια ιδέα ~> Νομίζω πως η σημερινή ημέρα απαιτεί να φτιάξεις συνταγές με θαλασσινά που θα τα συνοδεύσεις τέλεια με τσίπουρο ή ούζο! Τέλεια ιδέα; Κάνε το τραπέζι στους φίλους σου, καθήστε στην βεράντα, φάτε τα θαλασσινά σας  και πιείτε τσίπουρο! Γιατί να τρέχεις σε ψαροταβέρνες αφού μπορείς να φτιάξεις ένα concept με θαλασσινά στο σπίτι σου; Και βάζεις και τη μουσική που θέλεις και κάνεις και ένα party από το πουθενά στην τελική!

Ιδού προτεινόμενες ιδέες ~> σταθερές αξίες!

Γαρίδες στον φούρνο 

Τι θα χρειαστείς

1 kg γαρίδες ​
ελαιόλαδο ​
θυμάρι​
δενδρολίβανο ​
2 κ.σ. Ξύδι 
Αλάτι, πιπέρι

Πως θα τις φτιάξεις
Καθαρίζεις τις γαρίδες, τις πλένεις και τις αφήνεις να στραγγίξουν.
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζεις λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό. Προσθέτεις τις γαρίδες και βάζεις θυμάρι, δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.

Ψήνεις τις γαρίδες σε  προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα μέχρι να πάρουν χρώμα ροζ οι γαρίδες.
Τέλος, ρίχνεις λίγο ξύδι στις γαρίδες και από τις δύο πλευρές. 

Σουπιές με κρασί 

Τι θα χρειαστείς
1 kg σουπιές
κρεµµύδια
ελαιόλαδο
λίγο λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά κουρκουμά

Πως θα τις φτιάξεις
Καθαρίζεις τις σουπιές.
Ψιλοκόβεις τα κρεµµύδια, τα ρίχνεις σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζεις.
Ρίχνεις και τις σουπιές κοµµένες σε ροδέλες.
Τις αφήνεις περίπου για ένα τέταρτο, µέχρι να ροδίσουν, και έπειτα τις σβήνεις µε κρασί.
Προσθέτεις λίγο νερό και τις αλατοπιπερώνεις και τις αφήνεις να ψηθούν.

Καλαµαράκια

Τι θα χρειαστείς
1 kg καλαμαράκια
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισµα

Πως θα τα φτιάξεις
1. Καθαρίζεις και πλένεις τα καλαµαράκια.
2. Κόβεις τα πλοκάµια χωριστά και τη σακούλα την κόβεις σε στρογγυλές ροδέλες.
3. Βάζεις αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνεις μέχρι να γίνει καυτό.
4. Παίρνεις τα καλαμαράκια τα  αλατοπιπερώνεις, τα αλευρώνεις και τα τηγανίζεις.

Συνόδευσε τέλεια τα θαλασσινά σου με αυτή τη σαλάτα!

Aν θέλεις ένα γρήγορο και εντυπωσιακό γλυκό τότε φτιάξε σάμαλι!