Το φρυγανισμένο ψωμί απογειώνεται μόλις απλωθεί η σπιτική κρέμα μήλου. Απλό και υγιεινό, αυτό το spread μήλου θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους και θα ανανεώσει το πρωινό σου γεύμα. Συνδυάζεται ιδανικά με γιαούρτι και τρώγεται ακόμα και σκέτο (εκείνες τις δύσκολες ώρες της λιγούρας).
Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας μελάσα
- 2 μήλα βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 3 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
- ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
- Για να βράσεις τα μήλα: Σε μία μικρή κατσαρόλα – τηγάνι ρίχνεις νερό μέχρι τη μέση και τοποθετείς τα καθαρισμένα και κομμένα μήλα σε ένα ειδικό καλαθάκι για βράσιμο. Σκεπάζεις με καπάκι και βράζεις σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι τα μήλα να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι. Αποσύρεις από τη φωτιά.
- Ρίχνεις όλα τα συστατικά στο μπλέντερ (με τη σειρά που αναγράφονται πιο πάνω) και ανακατεύεις. Αν η συσκευή έχει επιλογή ‘smoothie’, τη χρησιμοποιείς.
- Σερβίρεις ή αποθηκεύεις σε βάζο στο ψυγείο.