Η μαγιονέζα είναι μια σος που πάει με τα πάντα. Είναι το καλύτερο ντιπ για διάφορες λιχουδιές αλλά αποτελεί και τη βάση για πολλές σάλτσες.
Τip: Αν θέλεις η μαγιονέζα σου να γίνει κρεμώδης τότε πρόσθεσε 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος , αφού προσθέσεις το ξίδι και το χυμό λεμονιού.
Μπορείς να φτιάξεις ψητό κοτόπουλο και να το συνοδεύσεις τέλεια με αυτή τη σος! Θα δώσεις άλλη γεύση στο μεσημεριανό σου!
Tι θα χρειαστείς
2 κρόκους αυγών
1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
250 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. στυμμένο λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Πως θα τη φτιάξεις
Σε ένα μπολ βάζεις τα αυγά και τη μουστάρδα.
Αλατοπιπερώνεις.
Χτυπάς το μείγμα σου καλά με ένα πιρούνι.
Προσθέτεις λάδι και ανακατεύεις πολύ καλά.
Όταν δεις ότι το μείγμα σου έχει γίνει πιο πηχτό προσθέτεις το ξίδι και το λεμόνι και το χτυπάς με περισσότερη δύναμη για 1 λεπτό ακόμα.
Tip: Η μαγιονέζα διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για λίγες ώρες. Μετά πρέπει να την τοποθετήσεις στο ψυγείο!
Μπορείς να φτιάξεις κροκέτες με τυρί και κιμά και το ντιπ που θα χρησιμοποίησεις είναι μαγιονέζα!