Τι θα φάμε σήμερα; Μελιτζάνες κοκκινιστές με μυζήθρα

Μια νοστιμότατη, παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς.
Τι θα φάμε σήμερα; Μελιτζάνες κοκκινιστές με μυζήθρα



Αν σου αρέσουν οι μελιτζάνες, αυτό είναι ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις. Είναι χορταστικό, υγιεινό και πολύ πολύ νόστιμο! Και μιας που αποτελεί παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς, είναι εγγύηση!

Τα Υλικά που θα χρειαστείς είναι:

1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες

Αλάτι

Λάδι

2 σκορδάκια

1 σάλτσα ντομάτας  (pummaro)

Τριμμένη μυζήθρα ή κεφαλοτύρι

Εκτέλεση:

 Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε οριζόντια σε λεπτές φέτες.

Γεμίζουμε μια λεκανίτσα με νερό και ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι. Βάζουμε μέσα τις μελιτζάνες μας και τις αφήνουμε για 30 λεπτά, ώστε να φύγει η πικρίλα τους.

Πάνω σε μια πιατέλα απλώνουμε χαρτί κουζίνας και τοποθετούμε επάνω τις μελιτζάνες μας, για να απορροφήσει το πολύ νερό.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε λαδάκι, μέχρι να καλυφθεί ο πάτος και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες ώσπου να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα:

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση, ή σε μικρά κομματάκια, ρίχνουμε τη σάλτσα τομάτας (pummaro) και λίγο αλατάκι. Ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει σε χαμηλή φωτιά. Όταν η σάλτσούλα μας πήξει λίγο και μείνει στον πάτο του τηγανιού μόνο το λαδάκι, είναι έτοιμη.

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι τις μελιτζάνες.

Αν θέλεις να τις κάνεις ακόμα πιο νόστιμες, ρίξε από πάνω λίγη τριμμένη μυζήθρα, ή κεφαλοτύρι.

Καλή απόλαυση!

Και για επιδόρπιο, ετοίμασε το πιο τέλειο σπιτικό παγωτό! Δες τη συνταγή εδώ