Η πιο εύκολη συνταγή για μπεσαμέλ

Μία συνταγή που θα σε πείσει για το πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις σπιτική μπεσαμέλ.
Η πιο εύκολη συνταγή για μπεσαμέλ



Είναι απαραίτητη στο παστίτσιο, στο μουσακά, ακόμα και σε ένα σουφλέ λαχανικών. Ενώ όμως μας αρέσει να απολαμβάνουμε τη μπεσαμέλ, συχνά φοβόμαστε ότι η δικιά μας δεν θα είναι τόσο αφράτη όσο της μαμάς. Η μπεσαμέλ φτιάχνεται πιο εύκολα από όσο νομίζουμε και το αποτέλεσμα είναι λαχταριστό. Έχουμε την τέλεια συνταγή!

 

Τι θα χρειαστείς

-500 ml γάλα
-1 κ.σ. κοφτή αλεύρι
-1 κ.σ. κορν φλάουρ
-1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο
-αλάτι,πιπέρι
-λίγο μοσχοκάρυδο
- 1 αυγό (χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι)

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο  σε μέτρια θερμοκρασία,μέχρι να λιώσει.
2.Προσθέτουμε το αλεύρι . Ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα , μέχρι το μείγμα να γίνει κολλώδες. 
3.Σιγά σιγά προσθέτουμε και το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς την σάλτσα. 
4.Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά: το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη,το αλάτι,το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. 
5.Μόλις η σάλτσα αρχίζει να "δένει". αποσύρουμε από τη φωτιά. 
6.Τέλος προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και συνεχίζουμε καλά το ανακάτεμα. 

 

ΤΙΡ:
Μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί, για να αποκτήσει μια πιο αλμυρή γεύση.