Λαχταριστά αυγά με κάρι

Η πικάντικη σάλτσα δίνει άλλη γεύση στα κλασικά αυγά.



Η πικάντικη σος δίνει άλλη νοστιμιά στα αβγά και μετατρέπει το μέχρι πρότινος κλασικό πιάτο σε μία ιδιαίτερη επιλογή. Η γαρνιτούρα από κόλιαντρο και τσίλι προσθέτει χρώμα και αυξάνει τη θερμοκρασία.

 

Υλικά

4 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες με τον χυμό

2 μικρά πράσινα τσίλι, όπως jalapeno ή Serrano, ψιλοκομμένα, συν περισσότερο για γαρνιτούρα

2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά

1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

3 κλωνάρια κόλιαντρο, ψιλοκομμένο, συν κάποια ακόμη  για γαρνίρισμα

Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

5 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση

Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν, 5 έως 7 λεπτά. Προσθέτεις τις ντομάτες και τον χυμό τους, το τσίλι, τον κουρκουμά, το κύμινο και τον κόλιαντρο. Πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύεις, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν  οι  ντομάτες και να πήξει η σάλτσα.

Σπας 1 αυγό σε ένα μικρό μπολ και το ρίχνεις πάνω από τη σάλτσα ντομάτας. Επαναλαμβάνεις με τα υπόλοιπα αυγά, τακτοποιώντας τα γύρω από το τηγάνι. Σκεπάζεις με το καπάκι και μαγειρεύεις για 4 έως 5 λεπτά. Το κατεβάζεις από τη φωτιά και πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρεις με τσίλι και κόλιανδρο.