Ο καιρός είναι ιδανικός για ζεστές σούπες και τι καλύτερο από μία απολαυστική και θρεπτική ψαρόσουπα; Αν και θεωρείται δύσκολη συνταγή καθόλου δεν πρέπει να σε ανησυχεί γιατί δεν χρειάζεται να διαθέτεις το ταλέντο ενός σεφ προκειμένου να την πετύχεις.
Μην τη φοβάσαι και τόλμησε με τα παρακάτω πανεύκολα βήματα να απολαύσεις μια γευστική, ζεστή σούπα.
Τι θα χρειαστείς
- 1 κιλό ψάρια (της αρεσκείας σου)
- 2 κρεμμύδια
- 1 μάτσο σέλινο
- 4 καρότα
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 πατάτες μέτριες
- ½ φλιτζάνι ρύζι
- ¼ φλιτζάνι λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
Πως θα την φτιάξεις
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια.
- Καθαρίζουμε τα λαχανικά.
- Βράζουμε σε 1.5 λίτρο νερό τα ψάρια μαζί με τα λαχανικά ολόκληρα, εκτός από τον άνηθο.
- Όταν βράσουν όλα καλά βγάζουμε τα λαχανικά και τα περνάμε από το μπλέντερ ή από τον μύλο των λαχανικών, εκτός μόνο από τις πιπεριές που τις πετάμε.
- Σουρώνουμε τα ψάρια, τα πετάμε και βάζουμε το καθαρό ζουμί σε μια κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε μέσα επίσης το λάδι, τον άνηθο, αλάτι και τα πολτοποιημένα λαχανικά.
- Όταν πάρουν βράση όλα μαζί, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 10 λεπτά.
- Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε λεμόνι και πιπέρι.