Πάρε έμπνευση από την κινέζικη γαστρονομία και φτιάξε κάτι εύκολο, γρήγορο και πάνω απ' όλα νόστιμο! Τι καλύτερο από τα noodles, που σύμφωνα με την Ασιατική παράδοση συμβολίζουν τη μακροζωία. Κατά τα άλλα μπορεί να θεωρηθεί και σαν ένα υγιεινό fast food!
Τι θα χρειαστείς
- 200 γρ. noodles
- ½ πράσο (το λευκό)
- 5-6 κλων. μάραθο
- 2-3 κλων. μαϊντανό
- 2-3 κλων. κόλιανδρο
- αλάτι
- πιπέρι φρέσκο
- για τη σάλτσα ροδιού:
- 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
- 2 κ. σούπας σάκε
- 1 κ. γλυκό φρέσκο τζίντζερ
- 100 ml. χυμό ροδιού
- ½ κ. γλυκού κορν φλάουρ
Πως θα τη φτιάξεις
1. Βάζεις σε μία μικρή κατσαρόλα νερό να ζεσταθεί και λίγο πριν βράσει αποσύρεις και βάζεις μέσα τα noodles μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τα αφήνεις να κρυώσουν, τα στραγγίζεις καλά και τα βάζεις σε μία σαλατιέρα με πολύ λίγο σησαμέλαιο (5 ml).
2. Ταυτόχρονα καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε το πράσο, το μάραθο, το μαϊντανό, το κόλιανδρο και το τζίντζερ.
3. Κόβεις το πράσο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια μήκους 3 εκατοστών και το τηγανίζεις με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
4. Ψιλοκόβεις τα μυρωδικά και το τζίντζερ.
5. Φτιάχνεις τη σάλτσα:
6. Βάζεις το σησαμέλαιο σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί και τσιγαρίζεις για 2 λεπτά το τζίντζερ σε μέτρια φωτιά. Σβήνεις με το σάκε και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτεις λίγο κόλιανδρο.
7. Προσθέτεις το χυμό ροδιού και μετά από δύο λεπτά σε χαμηλή φωτιά προσθέτεις το κορν φλάουρ που το έχεις αραιώσει σε λίγο κρύο νερό. Βράζεις για 2-3 λεπτά ακόμα και το βγάζεις από τη φωτιά.
8. Προσθέτεις όλα τα υλικά στη σαλατιέρα με τα noodles, βάζεις αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις.
9. Σερβίρεις με ένα κλωνάρι μάραθο.