Τι να πρωτοπεί κάποιος για το ταχίνι. Ότι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, ψευδάργυρο , φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και σελήνιο για αντιοξειδωτική δράση; Και όχι μόνο! Αποτελεί τρόφιμο εξαιρετικής θρεπτικής αξίας, με ωφέλιμα λιπαρά οξέα τα οποία και είναι απαραίτητα για την καλή υγεία και ισορροπία του οργανισμού. Όλα αυτά από μία ελαιώδης κρέμα που προέρχεται από την άλεση αποφλοιωμένου και φρυγανισμένου σουσαμιού!
Ας μην χασομεράμε άλλο και ας φτιάξουμε μια πεντανόστιμη ταχινόσουπα εύκολα και γρήγορα.
Τι θα χρειαστείς
- 1 ½ φλ. τσαγιού κριθαράκι
- 6 κ.σ. ταχίνι
- χυμός λεμονιού
- Aλάτι και πιπέρι
- 8 φλ. του τσαγιού νερό
- 15 φύλλα σέλινου ή μαϊντανού
Πως θα τη φτιάξεις
- Βράζεις σε άφθονο νερό, στο οποίο έχεις προσθέσει αλάτι, το κριθαράκι μέχρι να μαλακώσει. Και το βγάζεις από τη φωτιά.
- Βάζεις το ταχίνι σε ένα μπολ και ρίχνεις σιγά-σιγά το χυμό του λεμονιού ανακατεύοντας με ένα πιρούνι μέχρις ότου τα δύο υλικά ενωθούν.
- Συμπληρώνεις κουταλιά -κουταλιά νερό και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι το ταχίνι να αραιώσει λίγο.
- Προσθέτεις κατόπιν μικρή ποσότητα από το ζεστό ζουμί της σούπας στο ταχίνι, ενώ το ανακατεύεις πάντα.
- Αφού αραιώσεις αρκετά ενώνεις το αραιωμένο ταχίνι με τη ζεστή σούπα και την πασπαλίζεις με πιπέρι.
- Σερβίρεις την ταχινόσουπα γαρνιρισμένη με τα κρουτόν και τα φύλλα σέλινου ή μαϊντανού.
extra tip
Για το σερβίρισμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις κυβάκια ψωμιού που θα έχεις φτιάξει μόνη σου.