Την Κυριακή των Βαΐων συνηθίζεται να τρώμε ψάρι, επειδή θεωρείται Δεσποτική εορτή. Μπορεί να μην έχει περάσει η Σαρακοστή, η Εκκλησία όμως επιτρέπει το ψάρι.
Τι καλύτερη πρόταση από το να φτιάξεις κολιούς στο φούρνο και να το συνοδεύσεις τέλεια με μία σαλάτα! Menu light, θρεπτικό και πεντανόστιμο. Επιτέλους μία αποτοξίνωση από το κρέας!
Τι θα χρειαστείς
1 κg κολιοί
5 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 φύλλα δάφνης
¼ φλιτζανιού λάδι
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
Αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο
Πως θα τους φτιάξεις
Καθαρίζεις,πλένεις και αλατοπιπερώνεις τα ψάρια.
Τα βάζεις στο ταψί.
Τσιγαρίζεις σε λίγο λάδι το ντοματοπελτέ (που θα τον έχεις αραιώσει σε λίγο νερό). Προσθέτεις και τον μαϊντανό, τη δάφνη,λίγο αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο.
Όταν γίνει η σάλτσα την περιχύνεις πάνω στους κολιούς.
Βάζεις το ταψί στο φούρνο και ψήνεις στους 180 βαθμούς από 40 έως 50 λεπτά.
Νηστίσιμη σαλάτα με πλιγούρι και γαρίδες (για να συνοδεύσεις τέλεια το ψάρι σου)
Ο Γιάννης Αποστολάκης από το Join Us σου κάνει μία καταπληκτική πρόταση!
Τι θα χρειαστείς
1 κ.σ. Βαλσάμικο λευκό ξίδι ΤΟΠ
πλιγούρι
γαρίδες
2 κολοκύθια
1 αβοκάντο
φρέσκο κρεμμύδι
1κ.σ. Καβουρδισμένο φουντούκι
κόλιανδρος
χυμός από 1/2 lime
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Πως θα τη φτιάξεις
Δες το παρακάτω βίντεο.
Πρόσθεσε και ένα Γλυκάκι στη νηστεία! Φτιάχνουμε φανταστικό σιμιγδαλένιο χαλβά