Όλα τα μυστικά για τα πιο μυρωδάτα και νόστιμα κουλουράκια της Λαμπρής!

Τι να κάνεις για να μην ξεραθούν, με την καθοδήγηση της γιαγιάς Σοφίας!
Όλα τα μυστικά για τα πιο μυρωδάτα και νόστιμα κουλουράκια της Λαμπρής!



Όλοι αναπολούμε τα παιδικά μας χρόνια όταν έρχονται Χριστούγεννα και Πάσχα. Βέβαια το αγαπημένο μου ήταν πάντα το Πάσχα λόγω του ότι ο καιρός ήταν καλύτερος, πηγαίναμε στο εξοχικό, μαζευόμασταν όλη η οικογένεια και εμείς τα παιδιά παίζαμε έξω μέχρι το βράδυ. 

Και μην αναφέρω και τα φαγητά-λιχουδιές που έφτιαχνε πάντα η γιαγιά μου η Σοφία και μας ξετρέλαινε τον ουρανίσκο! Τι και αν ήταν Μ. Εβδομάδα όλο και κάτι υπήρχε για να μας παρηγορήσει από τη νηστεία! Ένας από αυτούς τους πειρασμούς ήταν τα απίστευτα κουλουράκια της Λαμπρής όπου μόνο η γιαγιά μου με τον δικό της μοναδικό τρόπο έφτιαχνε και συνεχίζει (ευτυχώς) να φτιάχνει!

Της ζήτησα την συνταγή και τη μοιράζομαι μαζί σας!

Ιδού!

Τι θα χρειαστείς
1 βούτυρο
6 αυγά
1 ποτήρι φυσικό πορτοκάλι
1 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες σε σκόνη
1 ποτήρι ζάχαρη
αλάτι

Πως θα τα φτιάξεις
Αρχικά χτυπάς στο μπλέντερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.

Έπειτα προσθέτεις ένα ένα  τα αυγά και τα χτυπάς όλα μαζί.

Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτεις  το αλεύρι, το χυμό πορτοκάλι, αλάτι και τις βανίλιες. 

Ζυμώνεις για περίπου 4 λεπτά έτσι ώστε η ζύμη να γίνει μαλακή, εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.

Βάζεις τη ζύμη για λίγη ώρα στο ψυγείο.

Αφού τη βγάλεις πλάθεις τα κουλουράκια σου σε ότι σχήμα επιθυμείς και τα βάζεις σε ταψί όπου θα έχεις αλείψει λίγο λάδι.

Μυστικό tip γιαγιάς Σοφίας: Παίρνεις τον κρόκο από ένα αυγό και αλείφεις με αυτό τα κουλουράκια σου έτσι ώστε να μη ξεραθούν μετά!

Τα ψήνεις στο φούρνο για περίπου 1/2 ώρα στους 180 βαθμούς.

Γλυκό προτεινόμενο και απαραίτητο:  Νηστίσιμα σκαλτσούνια