Μία συνταγή για guacamole που αξίζει να δοκιμάσεις

Δροσερό, με εμφανή κομμάτια αβοκάντο και ντομάτας και ήπια γεύση κρεμμυδιού, αυτό τοguacamole πρέπει να το δοκιμάσεις.
Μία συνταγή για guacamole που αξίζει να δοκιμάσεις



Έχω τόση αδυναμία στο guacamole που μπορώ να συνεχίζω να το τρώω ακόμα και σκέτο – αφού τελειώσουν τα νάτσος δηλαδή. Η χαρά μου ήταν τεράστια όταν μία μέρα βρέθηκα στα T.G.I Friday’s για μία εκδήλωση και κατάφερα να μάθω τη συνταγή για το υπερ-τέλειο guacamole που φτιάχνουν: Δροσερό, με εμφανή κομμάτια αβοκάντο και ντομάτας και ήπια γεύση κρεμμυδιού.

 

Τι θα χρειαστείς (250 ml)

• 1 Αβοκάντο

• 60ml Ντομάτες, κύβοι 1εκ.

• 50ml Κρεμμύδια, κόκκινα, κύβοι 1εκ.

• 1/2 tsp Χυμό λεμονιού

• 1 tsp Κολίανδρος ψιλ/νος

• 1,5 tsp Ηλιέλαιο

• Αλάτι ιωδιούχο

• Πιπέρι μαύρο, χοντροαλεσμένο

 

Πώς θα το κάνεις

1. Κόψε προσεκτικά τα αβοκάντο στη μέση με ένα μαχαίρι. Με ένα κουτάλι ξύστε την ψίχα του αβοκάντο ξεχωρίζοντάς την από τη φλούδα. Βγάλε όλα τα καφέ σημάδια προκειμένου να εξασφαλίσεις πράσινο guacamole. Τοποθέτησε την ψίχα σε ένα δοχείο και πέταξε τις φλούδες.

2. Σε μπολ ανάμιξης, λιώσε τα αβοκάντο με πιρούνι, αφήνοντας κάποια κομματάκια.

3. Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα συστατικά στο αβοκάντο και ανάμιξε πλήρως με το πιρούνι.