What? Επιστήμονες δημιούργησαν το παγωτό που δεν λιώνει!

Θα το δοκίμαζες;
What? Επιστήμονες δημιούργησαν το παγωτό που δεν λιώνει!



Το διαβάσαμε κι αυτό: ερευνητές στην Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσαν πως είναι μία ανάσα από το να λανσάρουν το παγωτό που δεν λιώνει. Η ερευνητική ομάδα από τα Πανεπιστήμια Dundee και Edinburgh καλλιεργούν στα εργαστήριά τους βακτήρια που περιέχουν μια συγκεκριμένη πρωτείνη, η οποία δεσμεύει φυσαλίδες αέρα και σταγόνες λιπαρών με το νερό, δημιουργώντας μια μάζα που ουσιαστικά είναι αδιαπέραστη. Λένε, λοιπόν, οι επιστήμονες πως αυτή τους η ανακάλυψη προορίζεται να γίνει... το παγωτό που μένει παγωμένο κάτω από τον ήλιο, δεν κρυσταλλώνει και κρατάει την υφή του. 

Υπολογίζουν πως θα μπει στους καψύκτες μας σε 3 χρόνια οπότε μέχρι τότε σίγουρα θα έχει απαντηθεί και το άλλο κρίσιμο ερώτημα: αν θα λιώνει και στο στομάχι μας. 

 

Στο μεταξύ ακούμε δυνατά στο γραφείο