Μπορεί να μην έχει την αίγλη του κρασιού (ακόμα), και μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην της φαίνεται, όμως η μπίρα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ο τρόπος που παρασκευάζεται, οι "αποχρώσεις" και τα είδη που μπορεί να φανταστεί και να δημιουργήσει ο ζυθοποιός, το γεγονός πως είναι ένας ζωντανός οργανισμός κλεισμένος σε ένα μπουκάλι και πολλά ακόμα, κάνουν τον κόσμο της μπίρας συναρπαστικό.
Όλα αυτά, θα τα γνωρίσεις από πρώτο χέρι- και φυσικά θα δοκιμάσεις- αυτό το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στην "Ζυθογνωσία 2015", τη 2η Έκθεση για Μικροζυθοποιίες και μπύρες υψηλής ποιότητας, που θα γίνει στον πολυχώρο The Hub Events. Εδώ θα βρεις συγκεντρωμένα τα καλύτερα μικροζυθοποιεία της χώρας και μερικές από τις πιο σπάνιες, περίεργες και άκρως γαργαλιστικές μπίρες εισαγωγής ενώ θα συναντήσεις και beer experts όλων των εταιρειών για να λύσουν όλες τις απορίες σου. Plus, αν έχεις όρεξη να μάθεις ακόμα περισσότερα μπορεις να παρακολουθήσεις τα πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια που θα τρέχουν αυτές τις δύο μέρες - δες τα αναλυτικά εδώ
Μέχρι τότε, όμως, μπορείς να κάνεις προθέρμανση στον ουρανίσκο σου σε 4 εστιατόρια της Αθήνας που δημιούργησαν ειδικά μενού για beer pairing (αν έχεις στο πλάνο κάποια έξοδο για φαγητό αυτή την εβδομάδα):
Ηοps Beer ’n’ Burgers
Ο γνωστός σεφ Γιώργος Γεράρδος έχει σχεδιάσει για τους θαμώνες του Athens Beer Week, ένα μενού τριών πιάτων που το συνοδεύει με μπίρες και κοκτέιλ μπίρας
Το μενού:
Πράσινη σαλάτα με σπανάκι, ρόκα, λόλα, λιαστή ντομάτα, κουκουνάρι, σουσάμι και βινεγκρέτ με μέλι
Κοκτέιλ Hops Pils Οrange Shandy
Σιγοψημένη χοιρινή πανσέτα με γλάσο κίτρο και βερίκοκο
Volkan Grey
Κέικ σοκολάτας με μαύρη μπίρα
Volkan Black
Τιμή: 18 €
Διαθέσιμο όλη την εβδομάδα, 12/10 με 18/10.
Δράκου 10, Κουκάκι
Κρατήσεις: 211 013 6500
7 Food Sins
To 7 Food Sins, η καινούρια gastro pub για την οποία έχεις ήδη διαβάσει εδώ, έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα γκάμα από μπύρες και αυτή την εβδομάδα έχει δημιουργήσει ειδικά πιάτα για beer pairing
Το μενού:
Caesar Revolution: καρδιές μαρουλιού με κροκέτα κοτόπουλου
Somersby Apple 4,5% (Δανία)
Black Fish ’n’ Chips: μπακαλιάρος σε τεμπούρα, τσιπς πατάτας και μους ταραμά
Voreia Pils 5% (Ελλάδα)
Veal Spear Ribs: μοσχαρίσια πλευρά με πουρέ πατάτας
Anchor Brekles 6% (ΗΠΑ)
Liquid Chocolate Cake: mi-cuit chocolat με παγωγτό φυστίκι Σικελίας
Mocha Porter 5,3% (ΗΠΑ)
Τιμή: 50€
Το special menu θα "τρέχει": Τρίτη 13/10, Τετάρτη 14/10 και Πέμπτη 15/10
Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1, Αθήνα (Πλάκα)
Κρατήσεις: 210 701 1108
Το Θείο Τραγί
Το ανατρεπτικό και απόλυτα καλτ «punk bistro» των Πετραλώνων, με τη δημιουργική κουζίνα και τους φανατικούς οπαδούς, προτείνει στους ζυθόφιλους ένα μενού δύο πιάτων με εξαιρετικές αμερικάνικες μπίρες της Anchor
Κουνέλι με βερίκοκο και το συκωτάκι του σε μους
Anchor Porter 330ml
Ξιφίας κεμπάπ με φαγόπυρο, σταμναγκάθι και κοκκάρι
Anchor IPA 330ml
Τιμή: 27€
Το special menu θα "τρέχει": Τρίτη 13/10 έως και Κυριακή 18/10
Κυδαντιδών 36, Άνω Πετράλωνα
Κρατήσεις: 210 341 0296
F & W by Olivier Camphana
Ο chef Ολιβιέ Καμπανά προτείνει ένα γαστρονομικό μενού που τo συνοδεύουν πέντε μπίρες
Φρέσκος Σολομός à la Plancha σαν Sashimi / Κρούστα από Κόλιανδρο / Sweet & Sour / Ζελέ Σόγιας / Παγωτό Ginger / Φύκια Wakame
Ashai Lager (Ιαπωνία)
Ψητά Χτένια / Ξίδι Xerez / Chorizo / Κολοκύθα / Σέλινο / Ψίχουλα Σοκολάτας
Inedit Lager & Ale (Ισπανία)
Καπνιστό Risotto Acquerello / ΚαπνιστήΠέστροφα / Mascarpone / Παρμεζανα
Mary Rose Red Ale (Ελλάδα)
Χοιρινό Μπούτι / Πέρλες Κρεμμυδιού / Μανιτάρια / Πουρές Αρακά / Αιολί
Paulaner Hefe-Weiss Bier (Γερμανία)
Γύρω από την Σοκολάτα / Dacquoise / Σαντιγύ / Δίσκος / Crunchy
Kοzel Dark Lager (Τσεχία)
Τιμή: 51€
Το special menu θα "τρέχει": Τρίτη 13/10, Τετάρτη 14/10 και Πέμπτη 15/10
Ξενοκράτους 49, Κολωνάκι
Κρατήσεις: 210 721 1146 και 695 511 6456