Μπορεί να διανύουμε την Μ.Εβδομάδα, Εβδομάδα νηστείας αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε κάποιους πειρασμούς να τους απολαύσουμε όπως πρέπει, δηλαδή με την νηστίσιμη εκδοχή τους. Διότι για όλα υπάρχει η λύση και δεν στερείσαι τίποτα τελικά! Ας δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα νηστίσιμο κέικ εξίσου νόστιμο με την κανονική του εκδοχή.
Τι θα χρειαστείς
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια νερό
3 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. Μαγειρική σόδα
1 πακέτο κακάο
κουβερτούρα
Πως θα το φτιάξεις
Αλείφεις με λίγο ελαιόλαδο και αλεύρι τη φόρμα.
Σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτεις το νερό, το κακάο και τη ζάχαρη.
Μόλις λιώσει το μείγμα το αφήνεις να κρυώσει και μετά προσθέτεις το αλεύρι, τη σόδα, το ελαιόλαδο και το ξύδι και ανακατεύεις πολύ καλά.
Αδειάζεις το μείγμα στη φόρμα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Αλλιώς μπορείς να φτιάξεις φανταστικό σιμιγδαλένιο χαλβά