Αν λοιπόν έχεις να πας σε μια επίσκεψη, αντί να ψάχνεις ζαχαροπλαστεία τελευταία στιγμή, αγόρασε τα παρακάτω υλικά και φτιάξε τρούφες με τα χεράκια σου από το προηγούμενο βράδυ.
Υλικά
Kουβερτούρα (400gr)
Κρέμα γάλακτος (250ml)
Βούτυρο (20gr)
Κακάο ή τρούφα
Amaretto (30 ml)
Εκτέλεση
Πάρε δύο μπάρες παρά δύο κομμάτια κουβερτούρας (400gr) και τεμάχισέ την σε μικρά κομμάτια ώστε να λιώσει εύκολα όταν έρθει η ώρα. Έπειτα πάρε ένα κουτί κρέμα γάλακτος (250ml). Ζέστανέ την σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να βράζει. Μόλις πάρει βράση, αφαίρεσέ την από τη φωτιά και ρίξε μέσα την κουβερτούρα και 20gr (ένα μικρό κομματάκι δηλαδή) βούτυρο ή μαργαρίνη.
Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν θέλεις να προσθέσεις 30ml amaretto κάντο τώρα και συνέχισε να ανακατεύεις απαλά. Άσε το μείγμα να κρυώσει. Έπειτα βάλτο στο ψυγείο να παγώσει. Την επόμενη μέρα αρκεί να φτιάξεις μπαλάκια με τη σοκολάτα και να τα κυλήσεις πάνω σε μπόλικο κοσκινισμένο (για να είναι απαλό) κακάο ή πάνω σε τρούφα.