Η Εβελίνα μοιράστηκε μαζί μας τη μυστική συνταγή της για το πιο νόστιμο και υγιεινό κέικ. Ειδικά για τους λάτρεις της σοκολάτας. Ευχαριστούμε Εβελίνα!
Υλικά
• 4 κούπες τσαγιού αλεύρι φάριν απ ολικής άλεσης
• 1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
• 1κούπα τσαγιού γάλα με ή χωρίς λακτόζη με λίγα λιπαρά
• 1 γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
• 1 κούπα τσαγιού καστανή ζάχαρη
• 2 αυγά
• 1 κουταλάκι της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
• 2 βανίλιες
• 1 σοκολάτα κουβερτούρα ή και παραπάνω…
• Λίγη μαργαρίνη και αλεύρι για το άλειμμα της φόρμας
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την παρασκευή του κέικ μας χτυπώντας καλά το λάδι με τη ζάχαρη σ’ ένα μπολ.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι και εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.
Χτυπάμε τα παραπάνω υλικά και στο τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε την κουβερτούρα σε μεγάλα κομμάτια και αφού τα ρίξουμε στο μπολ, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να πάνε παντού σε όλο το μίγμα.
Αλευροβουτυρώνουμε τη φόρμα μας για να μην κολλήσει το κεικ και το βάζουμε στο φούρνο για 50-60 λεπτά.
Tips
Για να βεβαιωθούμε ότι το κέικ μας είναι έτοιμο μόλις περάσουν τα πρώτα 40 λεπτά βάζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο έτσι ώστε αν δούμε ζυμάρι πάνω, να το αφήσουμε ακόμη 5-10 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει. Αν δεν έχετε αλεύρι τύπου φάριν απ (που φουσκώνει μόνο του) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλασικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις προσθέτοντας 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Προσοχή! Το μίγμα του κέικ που θα ετοιμάσουμε, δεν θέλουμε να έχει συμπαγή όψη για να βγει ζουμερό και λαχταριστό!