Το πιο λαχταριστό cheesecake σοκολάτα που έχεις φάει ποτέ!

Αν είσαι fan της σοκολάτας, πρέπει να το δοκιμάσεις!



Υπεύθυνη για τη συνταγή που θα σας παρουσιάσω σήμερα είναι η μητέρα μου. Μια ημέρα που ήμασταν σπίτι και είχαμε λιγούρες με την αδερφή μου, ζητούσαμε να μας φτιάξει κάτι γλυκό και με τα υλικά που είχαμε στην κουζίνα, εμπνεύστηκε αυτό το πεντανόστιμο cheesecake. Σίγουρα το κλασικό cheesecake είναι μοναδικό, αλλά σε προκαλώ να δοκιμάσεις αυτή τη σοκολατοαπόλαυση. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το αποτέλεσμα... μούρλια!

Τα Υλικά που θα χρειαστείς:

300γρ. Μπισκότα για τη βάση (τύπου Digestive)

100γρ. Βούτυρο

1 μικρό κουτάκι πουράκια σοκολάτας

450γρ. Κρέμα πραλίνας (εμείς επιλέγουμε Nutella)

100γρ. Φουντούκια καβουρδισμένα

600γρ. Τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)

1κ.γ. ζάχαρη άχνη

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Για τη μπισκοτένια βάση του cheesecake: Ζεσταίνουμε το βούτυρο, για να είναι σε υγρή μορφή. Αλέθουμε τα μισά, καβουρδισμένα φουντούκια, για να τα χρησιμοποιήσουμε στη βάση. Σε μια λεκάνη, έχουμε θρυμματίσει τα μπισκότα,  τοποθετούμε τα αλεσμένα φουντούκια , τα μισά πουράκια, τα οποία σπάμε με το χέρι μας, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι και περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο σε όλο το μείγμα. Ανακατεύουμε καλά και το στρώνουμε πάνω σε λαδόκολλα (για να ξεκολλάει πιο εύκολα) σε ένα πυρέξ. Το βάζουμε στο ψυγείο, για να παγώσει (περίπου για 10 λεπτά) και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα.

Για την κρέμα: Σε ένα μίξερ ρίχνουμε την κρέμα τυριού και την κρέμα πραλίνας. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα, πάνω στη μπισκοτένια βάση μας. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά, για περίπου 1 ώρα.

Πριν σερβίρουμε το γλυκό μας (αν θέλουμε), γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα πουράκια και τα φουντούκια.

Καλή απόλαυση!

Θέλεις ακόμα μία απολαυστική, σοκολατένια συνταγή; Φτιάξε κορμό με παγωτό! Δες τη συνταγή ΕΔΩ.