Το γλυκό που θα λατρεύουμε για πάντα: Banoffee!

Είναι το αγαπημένο μου γλυκό και αν δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή, θα γίνει και το δικό σου!
Το γλυκό που θα λατρεύουμε για πάντα: Banoffee!



Είναι χωρίς αμφιβολία το καλύτερο επιδόρπιο στον κόσμο! Αν δε συμφωνείς, μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει τη σωστή συνταγή. Το μυστικό είναι να φτιάξεις την πιο υπέροχη, πηχτή καραμέλα που θα κάνει τη διαφορά. Επίσης, μεγάλη σημασία έχει και η μπισκοτένια βάση σου, που πρέπει να είναι τραγανή.  Φτιάξε αυτή την εύκολη συνταγή σπίτι σου και θα με θυμηθείς!

Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: 10 λεπτά

Υλικά για 12 άτομα

Για τη βάση:

100γρ. Βούτυρο λιωμένο

250γρ. Μπισκότα τύπου Digestive που τα έχεις θρυμματίσει με τα χέρια σου ή στο μπλέντερ

Για την καραμέλα:

100γρ. Βούτυρο

100γρ. Καστανή ζάχαρη

397γρ. Συμπυκνωμένο γάλα σε σκόνη

Για γαρνίρισμα:

4 μικρές μπανάνες

300ml κρέμα γάλακτος

Τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση:

Βάση: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το τριμμένο μπισκότο. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Άπλωσε τη βάση σε ένα ταψάκι και κάλυψε με το μείγμα και τα πλαϊνά του ταψιού. Πάτησε καλά το μείγμα με τα δάχτυλά σου. Βάλτο στο ψυγείο για 10 λεπτά.  

Γέμιση: Σε ένα κατσαρολάκι, βάλε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πρόσθεσε το συμπυκνωμένο γάλα και άφησέ τα να βράσουν για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η καραμέλα σου να πήξει και να πάρει ωραίο, χρυσό χρώμα. Μόλις είναι έτοιμη, βγάλτη από τη φωτιά και άπλωσέ τη πάνω στη βάση. Άφησέ τη για λίγο να κρυώσει και ύστερα βάλτη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να παγώσει καλά.

Κόψε τις μπανάνες σε φέτες και ρίξε τις μισές πάνω στην καραμέλα. Πρόσθεσε από πάνω την κρέμα γάλακτος και άπλωσέ την ομοιόμορφα. Κάνε το ίδιο με τις υπόλοιπες μπανάνες και στο τέλος, ρίξε την τριμμένη σοκολάτα.

Καλή απόλαυση!

Δες εδώ πώς να φτιάξεις το πιο τέλειο cheesecake σοκολάτα!