Σήμερα που είναι Κυριακή έχεις το χρόνο να φτιάξεις και ένα γλυκάκι. Eίναι η κατάλληλη ευκαιρία που έχεις για να αναδείξεις όλο σου το ταλέντο. Αν πάλι δεν έχεις ιδέα πως να φτιάξεις το ραβανί...κανένα πρόβλημα. Θα σου δείξω ευθύς αμέσως πως γίνεται!
Tι θα χρειαστείς
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό και ψιλό μαζί
1/2 φλ. αλεύρι
1 φλ. καρύδα τριμμένη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. χυμό πορτοκάλι
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. κονιάκ
Για το σιρόπι (θα χρειαστείς)
2 και 1/2 φλ. ζάχαρη
3 φλ.νερό
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
Πως θα το φτιάξεις
Βάζεις στο μίξερ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα χτυπάς καλά. Προσθέτεις το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι,το μπέικιν και 1/2 φλ. καρύδα.
Παίρνεις ένα ταψί μεσαίο, το αλείφεις με λίγο λάδι και ρίχνεις το μείγμα. Ψήνεις στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Διαδικασία για σιρόπι
Παίρνεις μια κατσαρόλα και προσθέτεις το νερό με τη ζάχαρη. Βράζεις τα υλικά για λίγα λεπτά και έπειτα προσθέτεις το χυμό λεμονιού.
Προσθέτεις το σιρόπι πάνω στο ραβανί και το ξαναβάζεις στο φούρνο πάλι για 5 λεπτά. Το βγάζεις και πασπαλίζεις με την υπόλοιπη καρύδα.
Θέλεις να φτιάξεις το πιο λαχταριστό cheesecake σοκολάτα που έχεις φάει ποτέ;