To γλυκό της Κυριακής: Απολαυστική ινδοκαρυδόπιτα της κυρίας Ελένης!

Ανάδειξε όλο σου το ταλέντο!
To γλυκό της Κυριακής: Απολαυστική ινδοκαρυδόπιτα της κυρίας Ελένης!



Η Κυριακή είναι η κατάλληλη ημέρα για να φτιάξεις ένα γλυκό που δεν προλαβαίνεις μέσα στην εβδομάδα λόγω υποχρεώσεων. 
Οι ιδέες είναι πολλές. Μία από αυτές είναι και η ινδοκαρυδόπιτα! Έχεις δοκιμάσει; Ε, δεν έχεις ξετρελαθεί; Σκέψου να την φτιάξεις και μόνη σου τι έχει να γίνει στο σπίτι. 
Η παρακάτω συνταγή είναι της κυρίας Ελένης, που είναι η μαμά μιας φίλης μου και είναι καταπληκτική μαγείρισσα!
Δοκίμασε τη και θα τη θυμηθείς!

Τι θα χρειαστείς
1 φλ. βούτυρο βιτάμ (1 κεσεδάκι)
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. ινδοκάρυδο
1 φλ. αλεύρι κόκκινο (φαριναπ)
1 βανίλια
6 αυγά

Για το σιρόπι
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερό
λίγη κανέλα

Πως θα τη φτιάξεις
Βάζεις στο μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο και τα χτυπάς μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
Προσθέτεις τα αυγά, την βανίλια και το αλεύρι και συνεχίζεις το χτύπημα.
Τέλος προσθέτεις το ινδοκάρυδο και ανακατεύεις καλά με ένα κουτάλι. 
Παίρνεις ένα ταψί, το αλείφεις με λίγο βούτυρο και προσθέτεις το μείγμα σου.
Το αφήνεις στους  180 βαθμούς πάνω κάτω για 45 λεπτά.
Έπειτα το βγάζεις από το φούρνο και περιχύνεις το γλυκό με το σιρόπι και πασπαλίζεις με ινδοκάρυδο.

Ή φτιάξε μια παρόμοια εκδοχή του παραπάνω γλυκού ~> ραβανί με καρύδα!