Στο περιοδικό DownTown διαβάσαμε μια σούπερ λαχαριστή συνταγή για γλυκό που θα γίνει η αγαπημένη μας για τα πρώτα ζεστά ανοιξιάτικα πρωινά στο μπαλκόνι!
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 350 ml γάλα
- 70 γραμμ. ζάχαρη
- 3 βανίλιες ή 1 στικ βανίλιας κομμένο στη μέση κατά μήκος
- 7 κρόκοι αυγού
- 50 γραμμ. αλεύρι
Για τη σάλτσα από φράουλες και τζίντζερ
- 15 φράουλες
- 5 εκ. τζίντζερ τριμμένο
- 70 γραμμ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Για τη σάλτσα βάζουμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις λιώνουμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι μεταφέρουμε τις φράουλες, το ξύσμα από το τζίντζερ και τη ζάχαρη. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βάζουμε το γάλα με τα 40 γραμμ. ζάχαρης σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τις βανίλιες και αφήνουμε να έρθει σε βρασμό.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Μόλις βράσει το μείγμα με το γάλα και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγά-σιγά ενσωματώνουμε λίγο από αυτό το μείγμα στο άλλο με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά για να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά.
- Έπειτα μεταφέρουμε το μείγμα με τους κρόκους στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια για περίπου ένα λεπτό και μέχρι το μείγμα μας να σφίξει.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη τις φόρμες για το σουφλέ.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ στο δυνατό μέχρι να γίνουνε αφρός και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να σχηματίζονται κορυφές.
- Ύστερα ενσωματώνουμε σιγά-σιγά πάλι τα ασπράδια (σχεδόν το 1/3 του μείγματος για αρχή) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε και με το υπόλοιπο μείγμα.
- Γεμίζουμε τις φόρμες με το μείγμα σχεδόν μέχρι πάνω και διασκορπίζουμε κομμάτια από φράουλες στο εσωτερικό τους. Ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο μαζί με τη σάλτσα είτε από πάνω είτε στο πλάι.