Σουφλέ βανίλιας με σάλτσα από φράουλες και τζίντζερ

Το μυστικό στα σουφλέ είναι ο σωστός χρόνος ψησίματος. Προσοχή, γιατί αλλιώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι και τόσο θεαματικό.
Σουφλέ βανίλιας με σάλτσα από φράουλες και τζίντζερ



Στο περιοδικό DownTown διαβάσαμε μια σούπερ λαχαριστή συνταγή για γλυκό που θα γίνει η αγαπημένη μας για τα πρώτα ζεστά ανοιξιάτικα πρωινά στο μπαλκόνι!

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

  • 350 ml γάλα 
  • 70 γραμμ. ζάχαρη
  • 3 βανίλιες ή 1 στικ βανίλιας κομμένο στη μέση κατά μήκος
  • 7 κρόκοι αυγού
  • 50 γραμμ. αλεύρι

Για τη σάλτσα από φράουλες και τζίντζερ

  • 15 φράουλες
  • 5 εκ. τζίντζερ τριμμένο
  • 70 γραμμ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Για τη σάλτσα βάζουμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις λιώνουμε.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι μεταφέρουμε τις φράουλες, το ξύσμα από το τζίντζερ και τη ζάχαρη. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
  3. Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βάζουμε το γάλα με τα 40 γραμμ. ζάχαρης σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τις βανίλιες και αφήνουμε να έρθει σε βρασμό.
  4. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Μόλις βράσει το μείγμα με το γάλα και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγά-σιγά ενσωματώνουμε λίγο από αυτό το μείγμα στο άλλο με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά για να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά.
  6. Έπειτα μεταφέρουμε το μείγμα με τους κρόκους στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια για περίπου ένα λεπτό και μέχρι το μείγμα μας να σφίξει.
  7. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη τις φόρμες για το σουφλέ.
  9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  10. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ στο δυνατό μέχρι να γίνουνε αφρός και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να σχηματίζονται κορυφές.
  11. Ύστερα ενσωματώνουμε σιγά-σιγά πάλι τα ασπράδια (σχεδόν το 1/3 του μείγματος για αρχή) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε και με το υπόλοιπο μείγμα.
  12. Γεμίζουμε τις φόρμες με το μείγμα σχεδόν μέχρι πάνω και διασκορπίζουμε κομμάτια από φράουλες στο εσωτερικό τους. Ψήνουμε για 10 λεπτά.
  13. Σερβίρουμε αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο μαζί με τη σάλτσα είτε από πάνω είτε στο πλάι.