Τα παιδιά λατρεύουν τα μπισκότα, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι σε γιορτινά σχήματα, όπως αστέρι ή έλατο. Το ίδιο ισχύει όμως και για εμάς τους μεγαλύτερους. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να κάθεσαι στον καναπέ σου δίπλα στο φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και να απολαμβάνεις τα μπισκότα σου με μία κούπα γάλα.
Η Μαρία Χολέβα έφτιαξε αυτά τα γιορτινά μπισκότα βουτύρου στο bazaar μας και η αλήθεια είναι ότι έγιναν ανάρπαστα. Μας δίνει, λοιπόν, τη συνταγή για να τα φτιάξουμε και στο σπίτι.
Μπισκότα βουτύρου αστεράκια
Υλικά
- 220 γρ. βούτυρο
- 220 γρ. ζάχαρη
- 450 γρ. αλεύρι
- 1 αβγό
- 1 κρόκος
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το αβγό, τον κρόκο, την εσάνς και τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 12 λεπτά.
Κόβουμε τη ζύμη σε αστεράκια.
Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!
Η Άννα Πρέλεβιτς και η Μαρία Χολέβα επί τω έργω στο bazaar