Ένα γλυκάκι που έφτιαχνε η γιαγιά και μύριζε όλο το σπίτι υπέροχα! Αρέσει σε όλους και αν βρεις σήμερα λίγο παγωτό καϊμάκι θα σου ζητάνε σίγουρα και δεύτερο κομμάτι.
Τι θα χρειαστείς
3 φλιντζάνια αλεύρι
1 1/2 φλιντζάνι μαργαρίνη
1 φλιντζάνι ζάχαρη
1 φλιντζάνι καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 φλιντζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλιντζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κουταλιά κονιάκ
*Για το γλάσο
1 φλιντζάνι σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά μαργαρίνη
3 κουταλιές καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
Πως θα την φτιάξεις
Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη.
Προσθέτετε την καρυδόψιχα , το αλεύρι με το μπέικιν και τέλος το χυμό πορτοκαλιού.
Χτυπάτε ώσπου το μείγμα να γίνει αφράτο.
Αλείφετε με λάδι ένα ταψί και βάζετε το μείγμα.
Ψήνετε την καρυδόπιτα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσει και απλώνετε τη μαρμελάδα που έχετε ανακατέψει με το κονιάκ.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το γλάσο : Λίώνετε τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη σε μπέν μαρί.
Απλώνετε το γλάσο στην καρυδόπιτα και πασπαλίζετε με καρυδόψιχα