Eύκολη συνταγή : Λαχταριστός παραδοσιακός χαλβάς!

Μπορεί να χαρακτηριστείένα κοινό γλυκό,ποτέ όμως αδιάφορο!
Eύκολη συνταγή : Λαχταριστός παραδοσιακός χαλβάς!



Γλυκό που σε βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν θες να φτιάξεις κάτι να σε γλυκάνει στο πι και φι! Χρειάζεται ελάχιστα υλικά και λιγότερο από μια ώρα για να γίνει. Απαιτεί όμως ιδιαίτερη προσοχή στο timing: Πόσο θα έχει κάψει το βούτυρο ή το λάδι και σε ποια θερμοκρασία θα καβουρδιστεί το σιμιγδάλι.

Τι θα χρειαστείς

2 φλ.τσ. σιμιγδάλι (χοντρό και ψιλό ανακατεμένο)

1 1/3 φλ.τσ. ε. π. ελαιόλαδο με λεπτή γεύση

1 1/2  φλ.τσ. ζάχαρη

3 κ.σ. μέλι

2 φλ.τσ. νερό

1 1/2 φλ.τσ. χυμό φρέσκο πορτοκαλιού

1/2 πορτοκάλι το ξύσμα (στο χοντρό τρίφτη)

φλούδα λεμονιού

2 κ.σ.  κουκουνάρι

1 ξύλο κανέλας

4-5 γαρύφαλα 
 

-Πως τον φτιάχνεις

Σιρόπι: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το χυμό, τη φλούδα λεμονιού και τα μπαχαρικά και τα βράζουμε μερικά λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σε μια βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

Το καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια, ώστε να μην αρπάξει.

Οταν φτάσει να γίνει μελί και να μυρίσει σταματάμε. Το πόσο καβουρδισμένο τον θέλουμε είναι θέμα γούστου. Ενα σκούρο ξανθό χρώμα είναι καλό.

Λίγη ώρα πριν ολοκληρωθεί το καβούρδισμα προσθέτουμε το κουκουνάρι.

Αφαιρούμε από το σιρόπι τα μπαχαρικά και το λεμόνι και φροντίζουμε να είναι καυτό.

Βγάζουμε προσωρινά την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά το καυτό σιρόπι