Τηγανητό παγωτό μέσα στο καταχείμωνο; Γιατί όχι!

Ένα επιδόρπιο που απολαμβάνεις κυρίως στα κινέζικα εστιατόρια. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις να το φτιάξεις και μόνη σου!



Έχεις μία λιγούρα και έχεις βαρεθεί τα καθιερωμένα γλυκάκια; Ο νους σου αναπολεί ένα παγωτό παρά το κρύο που έχει έξω. Γιατί να υπάρχει μόνο μία περίοδος μέσα στο χρόνο όπου μπορείς να απολαύσεις αυτόν τον παγωμένο πειρασμό; Η παρακάτω συνταγή θα σου δώσει το κατάλληλο κίνητρο για να το φτιάξεις αμέσως!

Τι θα χρειαστείς

Παγωτό βανίλια ή σοκολάτα
2 αυγά
1 βανίλια
1 κούπα αλεύρι
1 φάκελλος τριμμένη φρυγανιά

Πώς θα το φτιάξεις

1. Χτυπάμε τα αυγά με την βανίλια ώστε να γίνουν κουρκούτι.
2. Χρησιμοποιούμε το σκεύος σερβιρίσματος παγωτού ώστε να βγάλουμε μπάλες.
3. Μια-μια τις βουτάμε πρώτα στο αλεύρι έπειτα στο κουρκούτι και στο τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.
4. Βάζουμε τις μπάλες παγωτού σε ένα σκεύος και το αποθηκεύουμε πάλι στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
5. Μόλις κάψει το λάδι στην φριτέζα, βγάζουμε τις μπάλες παγωτού από την κατάψυξη και τις βουτάμε μέσα,τόσο όσο απλώς να ροδίσει το κουρκούτι.
6. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με σιρόπι φράουλας ή σοκολάτας ή ζεστή λιωμένη σοκολάτα.