Πως να φτιάξεις τα τέλεια σοκολατένια αυγά

Σκέτος "πειρασμός" για μικρούς και μεγάλους!
Πως να φτιάξεις τα τέλεια σοκολατένια αυγά



Υπάρχει κάποιος που δεν λατρεύει τα σοκολατένια αυγά και γενικότερα την σοκολάτα; Αν μετρήσουμε τα όχι, πιστεύω θα είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, χωρίς υπερβολή και χωρίς καμία προσωπική επιρροή μιας και είμαι λάτρης της σοκολάτας! Καταρχήν τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά, είναι συνδεδεμένα με τα παιδικά μας χρόνια. Όλοι μας έχουμε αναμνήσεις από ιστορίες που έχουμε σκαρφιστεί προκειμένου να φάμε όσα περισσότερα αυγά μπορούσαμε και να μην μας καταλάβουν οι γονείς μας. Ότι σχέδιο και αν είχαν, σε ότι μορφή και να ήταν δεν μας πείραζε, η όρεξη ήταν ίδια!
Με αυτά και με αυτά μου ήρθε μία ιδέα: Γιατί λοιπόν δεν δοκιμάζεις  να φτιάξεις τα δικά σου σοκολατένια αυγά; Και αν τα πετύχεις μπορείς να τα κάνεις δώρο στο βαφτιστήρι σου! Αν πάλι δεν έχεις τότε μπορείς να τα δώσεις στους συγγενείς και φίλους σου. Άλλη αίσθηση από τα αγορασμένα!

Τι θα χρειαστείς
Μια φόρμα σε σχήμα αυγού 
Μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος (όποια σου αρέσει)

Πως θα τα φτιάξεις

Βάζεις λίγο λάδι (ίσα ίσα) στην φόρμα του αυγού.

Λιώνεις σε μπεν μαρί την σοκολάτα και τη  ρίχνεις στα δύο μισά της φόρμας (περίπου 1 ½ κ.σ.) έτσι ώστε  να δημιουργήσεις το κέλυφος του αυγού. Αλλιώς ένας ελλακτικός τρόπος είναι να την απλώσεις  καλύτερα μέσα στην φόρμα με ένα κουτάλι. Θα πρέπει να είσαι γρήγορη  ώστε να μην αρχίσει να σταθεροποιείται η σοκολάτα πριν την απλώσεις.

Ενώνεις τα δύο μισά ώστε να κολλήσουν και τα κρατάς  κλειστά με ένα μανταλάκι.

Γύρισέ τα να πάει παντού η σοκολάτα και άφησε τα να κρυώσουν για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά.

Βάλε στο ψυγείο για άλλα 5-10 λεπτά ώστε να παγώσει η σοκολάτα καλά και να βγαίνει πιο εύκολα. 

 

Και τα αυγά είναι έτοιμα! 

 

Αν πάλι θέλεις να φτιάξεις κάτι πιο light και συνάμα γευστικό φτιάξε την εξής συνταγή.