Ένα ξεχωριστό γλυκό: Πάστα φλώρα

Μπαλαντέρ επιλογή από το πρωί μέχρι το βράδυ!
Ένα ξεχωριστό γλυκό: Πάστα φλώρα



Θα το παραδεκτώ: Δεν μου αρέσουν και πολύ τα γλυκά αυτού του τύπου! Απίστευτο; Και όμως αληθινό!

Όμως γενικότερα στις γεύσεις δεν πρέπει να είσαι απόλυτος και πρέπει να τα δοκιμάζεις όλα γιατί δεν γίνεται όλο και κάποια εκδοχή θα σου παρουσιαστεί και είναι ικανή να σε ξετρελάνει. Έτσι την έπαθα και με την πάστα φλώρα. Ήμουν προκατειλημμένη ότι δεν μου αρέσει. Δεν το συζητούσα καν.

Μέχρι που η Βάλια η αγαπημένη μου φίλη στη δουλειά, με έκανε να δοκιμάσω πάστα φλώρα φτιαγμένη από τα χεράκια της μαμάς της. Και επειδή έχω δοκιμάσει από όλες τις συνταγές της μαμάς της Βάλιας είπα να την εμπιστευτώ!

Και καλά έκανα εν τέλει! Μου έρχεται η γεύση αυτή τη στιγμή και δεν μπορώ να περιγράψω άλλο. Δες την υπέροχη αυτή συνταγή!

Τι θα χρειαστείς
αλεύρι
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. Κονιάκ
1/2 κ. Βανίλια υγρή
1 πρέζα αλάτι
250 γρ. Βούτυρο 
1 αυγό

Πως θα τη φτιάξεις
Κοσκινίζεις σε μια λεκάνη το αλεύρι (για να γίνει πιο αφράτη η ζύμη)
Χτυπάς σε ;ένα μπολ το αυγό, τη βανίλια, το κονιάκ και το αλάτι και έπειτα τα ρίχνεις στο αλεύρι. 
Προσθέτεις και το βούτυρο. 
Ανακατεύεις τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
Τη στρώνεις σε μια ταρτιέρα  ή ταψί.
Η ζύμη πρέπει να καλύπτει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. 
Κόβεις τα περισσεύματα της ζύμης περνώντας τον πλάστη πάνω στο χείλος του σκεύους. 
Απλώνεις τη μαρμελάδα σε όλη τη ζύμη.
Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνεις τα μπαστουνάκια, τα πλέκεις σταυρωτά, τα περνάς από τη μαρμελάδα και τα προσθέτεις στη πάστα φλώρα.
Την ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 45 λεπτά.

Σου αποκαλύπτουμε και την τέλεια συνταγή για Cupcakes!