Η συγκεκριμένη συνταγή θα απογειώσει το μεσημεριανό σου γεύμα χωρίς υπερβολή! Δεν είναι μόνο το συκωτάκια και το ρύζι basmati που θα σε ξετρελάνει αλλά και τα αρώματα του δεντρολίβανου σε συνδυασμό με τον δυόσμο και τον κουρκουμά!
Δοκίμασέ τη και θα καταλάβεις! Επίσης μπορείς να την έχεις στα υπόψη σου και για κάποιο κυριακάτικο τραπέζι!
Τι θα χρειαστείς
250 γρ. μοσχαρίσια συκωτάκια
ρύζι basmati
1 ξερό κρεμμύδι
τζίτζερ
δυόσμος, δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κουρκουμάς
Πως θα το φτιάξεις
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο (μέχρι να καλυφτεί ο πάτος της κατσαρόλας).
Κόβεις το κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζεις. Ρίχνεις και τα συκωτάκια.
Έπειτα ρίχνεις αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τζίτζερ, κουρκουμά, δυόσμο και δεντρολίβανο.
Ανακατεύεις καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν.
Σε ένα μπολ βάζεις άφθονο κρύο νερό και προσθέτεις το basmati. Το αφήνεις να μουλιάσει για 1 ώρα.
Έπειτα ρίχνεις το ρύζι με το νερό σε ένα σουρωτήρι και το βάζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το ρύζι ρίχνεις τα συκωτάκια μέσα και ανακατεύεις.
Ή μήπως να φτιάξεις φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα;