Βάλτε όλο σας το μεράκι και δημιουργείστε ζουμερά κεφτεδάκια. Μικροί και μεγάλοι δεν θα ξεκολλάνε από την πιατέλα.
Υλικά:
Για τα κεφτεδάκια:
-1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-½ κιλό ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια
-1 αυγό
-3 φρυγανιές τριμμένες
-Λίγο δυόσμο,
-αλάτι,πιπέρι
-Αλεύρι
-ελαιόλαδο
Σάλτσα:
-1 κιλό ντομάτες σε κύβους
-2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
-3 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
-4 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 φλυτζάνι χυλοπιτάκια
Εκτέλεση:
1.Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά που απαιτούνται για τους κεφτέδες.
2.Πλάθουμε τα υλικά μας.
3.Αφήνουμε τους κεφτέδες να ξεκουραστούν στο ψυγείο για μισή ωρίτσα περίπου.
4.Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
5.Αρχικά τσιγαρίζουμε το σκόρδο.
6.Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές, την ντομάτα, πιπέρι και αλάτι.
7.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σαλτσούλα μας να ετοιμαστεί.
8.Ήρθε η στιγμή να τηγανίσουμε τα κεφτεδάκια μας.
9.Μόλις ετοιμαστούν , ετοιμάζουμε το πυρέξ που θα τα υποδεχθεί.
10.Στο σκεύος βάζουμε πρώτα τη σάλτσα, μετά τα κεφτεδάκια και τέλος τα χυλοπιτάκια.
11.Προσθέτουμε 2 + 1/2 φλιτζάνι νερό.
12.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.
Καλή όρεξη!