Αρνάκι ραγού Προβενσάλ για το κυριακάτικο τραπέζι

Ένα κλασικό παραδοσιακό πιάτο που έχει ιδιαίτερη θέση στο Κυριακάτικο τραπέζι!
Αρνάκι ραγού Προβενσάλ για το κυριακάτικο τραπέζι



Όσο κι αν η συννεφιά σε προδιαθέτει να κουκουλωθείς και να περάσεις όλο το πρωινό σου χουζουρεύοντας στο κρεβάτι, προσπάθησε να σηκωθείς, τηλεφώνησε στους φίλους σου, βάλε ένα υπέροχο φαϊ στη κατσαρόλα κι ετοιμάσου για μια μέρα με καλό φαγητό κι επιτραπέζια. Θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα γεμίσει τις μπαταρίες σου για όλη την εβδομάδα! Γιατί... όπως και να το κάνουμε, η ζωή με φίλους είναι καλύτερη! Ας ετοιμάσουμε, λοιπόν, μαζί αρνάκι ραγού προβενσάλ.

 

Υλικά:

-1.250 γραμμάρια αρνάκι κομμένο σε μερίδες

-2 σκελίδες σκόρδο

-50 γραμμάρια ηλιέλαιο

-40 γραμμάρια ζωμός κρέατος

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 

Εκτέλεση:

1.Βάζουμε  σε μια κατσαρόλα το λάδι για να κάψει.

2.Προσθέτουμε το αρνάκι και το ροδοκοκκινίζουμε.

3.Προσθέτουμε το σκόρδο και το νερό  με το ζωμό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. 

4.Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει. Προσέχουμε το νερό να καλύπτει το υλικό σε όλη τη διάρκεια του βρασίματος.

5. Ανακατεύουμε ελαφρά,ώστε να μην λιώσει το κρέας. Προσθέτουμε μαϊντανό και σερβίρουμε. 

Καλή όρεξη!