Εντυπωσιάζουμε με το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς! Ο chef Γιάννης Ξενικάκης προτείνει δύο γιορτινές συνταγές

Ένα μενού που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σου.
Εντυπωσιάζουμε με το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς! Ο chef Γιάννης Ξενικάκης προτείνει δύο γιορτινές συνταγές



Οι gourmet συνταγές δεν είναι απαραίτητα και απρόσιτες. Ο chef του Pallas Athena Restaurant , Γιάννης Ξενικάκης, μας δίνει δύο ιδιαίτερες συνταγές για να εντυπωσιάσουμε στο γιορτινό τραπέζι χωρίς να ξοδέψουμε υπερβολικό χρόνο και χρήμα. Γιορτινό τραπέζι δεν σημαίνει απαραίτητα και υπερβολές.

Ο chef προτείνει μία χριστουγεννιάτικη σούπα για αρχή και ένα κυρίως πιάτο με κρέας. Συνδύασέ τα με μία πράσινη σαλάτα με ρόδι και κουκουνάρι και ένα καλό κόκκινο κρασί. Όσο για το γλυκό, μην ξεχνάς ότι θα κόψετε βασιλόπιτα!

 

Σούπα κρέμα κάστανο βελουτέ

Υλικά

  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κιλό κάστανα προβρασμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ½ λίτρο ζωμό κότας
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κρασί λευκό

 

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά περίπου.
  2. Προσθέτεις τα κάστανα και σβήνεις με λευκό κρασί.
  3. Ρίχνεις τον ζωμό και σιγοβράζεις για 40 λεπτά περίπου.
  4. Περνάς το μείγμα στον πολτοποιητή.

 

Tip: Προσθέτεις κρέμα γάλακτος και η βελουτέ κρέμα κάστανο είναι έτοιμη.

 

Φιλετάκια με μοσχάρι γάλακτος και μουσελίν γλυκοπατάτας

 

Υλικά

  • 8 φιλετάκια από μοσχάρι γάλακτος
  • Για τον πουρέ
  • 4 γλυκοπατάτες
  • 100 ml ζωμός κότας
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλάκια σούπας πετιμέζι
  • 1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο

 

Εκτέλεση

  1. Ψήνεις τα φιλετάκια σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  2. Όταν είναι έτοιμα και έχουν ροδίσει και από τις δύο πλευρές τα βάζεις σε ένα σκεύος, προσθέτεις στο τηγάνι το κρασί, το πετιμέζι και το θυμάρι.
  3. Ανακατεύεις, το αφήνεις περίπου 1 λεπτό και σερβίρεις.

 

Μουσελίν Γλυκοπατάτας

 

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.
  2. Κόβεις σε κύβους τις γλυκοπατάτες και τις ρίχνεις στην κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  3. Περνάς το μείγμα στον πολτοποιητή, προσθέτεις αλάτι και σερβίρεις.