Jambalaya: Φτιάχνουμε μία συνταγή από τη Νέα Ορλεάνη

Ένα διαφορετικό φαγητό που θα σε ενθουσιάσει.
Jambalaya: Φτιάχνουμε μία συνταγή από τη Νέα Ορλεάνη



Ξεφεύγουμε από τα κλασικά φαγητά και φέρνουμε τη Νέα Ορλεάνη στην κουζίνα μας. Το Jambalaya είναι ένα αγαπημένο φαγητό της περιοχής και περιέχει πάντοτε κρέας ή θαλασσινά και λαχανικά. Μία εύκολη εκδοχή του είναι κοτόπουλο με ελαφρώς πικάντικο λουκάνικο, πιπεριές και κρεμμύδι.

 

Τι θα χρειαστείς

  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο 
  • 1 κιλό κοτόπουλο στήθος χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 λουκάνικο  κομμένο σε κομμάτια 
  • 2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες 
  • 2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου 
  • 1 κονσέρβα τριμμένη ντομάτα με το χυμό 
  • 1 φλιτζάνι μακρύκοκκο ρύζι

 

Πώς θα το κάνεις

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε τα λαχανικά μας στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λουκάνικο και το μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Έπειτα βάζουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ντομάτα και ½ φλιτζάνι νερό. Το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε το ρύζι και το κοτόπουλο.

Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Καλύπτουμε με καπάκι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να σταθεί μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος των υγρών, περίπου 30 λεπτά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.