Συνταγές για κυριακάτικο γεύμα που θα μείνει στις φίλες σου αξέχαστο!

Βάλε την φαντασία σου να δουλέψει και άσε το ταλέντο σου να τις ξετρελάνει!
Συνταγές για κυριακάτικο γεύμα που θα μείνει στις φίλες σου αξέχαστο!



Είναι Κυριακή και έχεις καλέσει τις φίλες σου στο σπίτι για να τις μαγειρέψεις, να γελάσετε και να θυμηθείτε τα παλιά! Σπάς το κεφάλι σου για το τι θα φτιάξεις και δεν σου κατεβαίνει καμία ιδέα; Μην ανησυχείς καθόλου. Δες μια ανατρεπτική πρόταση από κυρίως πιάτο, ορεκτικό και σαλάτα που θα τις συναρπάσει!

Εσύ λοιπόν που θέλεις κάτι διαφορετικό δοκίμασε να φτιάξεις τερίνα με χοιρινό, προσούτο και πιπεριές! Αυτό το γεμάτο χρώματα μείγμα κρέατος, πιπεριάς και αρωματικών είναι υπέροχο για πρώτο πιάτο.

Τι θα χρειαστείς

1 κουταλιά ηλιέλαιο
1 κιλό χοιρινό σπάλα (χωρίς πέτσα)
1 ποτήρι λευκό κρασί
3 κόκκινες πιπεριές
75 γρ. προσούτο 
25 γρ. Μαϊντανό
15 γρ. Κόλιαντρο
75 γρ.κουκουνάρι
2 κουταλάκια ταμπάσκο
300 γρ. Ζωμό από μοσχαράκι γάλακτος
αλάτι, πιπέρι

Πώς θα το φτιάξεις

Σωτάρεις το κρέας σε δυνατή φωτιά και ρίχνεις το κρασί. 
Το ψήνεις σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα, καλυμμένο με αλουμινόχαρτο.
Προσθέτεις τις πιπεριές και το προσούτο, και ξαναβάζεις το σκεύος στο φούρνο ξεσκέπαστο, για 30 λεπτά. Μεταφέρεις το κρέας και τα λαχανικά σε ένα μικρό μπωλ.
Τεμαχίζεις το κρέας.
Κόβεις τις πιπεριές και το προσούτο σε κομμάτια και ψιλοκόβεις τον μαϊντανό και το κόλιαντρο. Τα προσθέτεις στο κρέας μαζί με το κουκουνάρι, ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις καλά. Τα βάζεις σε φόρμα για πατέ.
Ρίχνεις τους χυμούς του κρέατος σε μικρή κατσαρόλα μαζί με το ζελέ του. Το αφήνεις να κρυώσει λίγο και το ρίχνεις στη φόρμα. Σκεπάζεις το σκεύος και το βάζεις όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

Λαχταριστή σαλάτα με ψητό χαλούμι! Δεν θέλει πολύ χρόνο αλλά θα καταφέρεις να τις εντυπωσιάσεις! 

Τι θα χρειαστείς
1 ρόκα ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια χαλούμι
1 αχλάδι κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Πως θα το φτιάξεις

1. Στη τοστιέρα τοποθετούμε το χαλούμι σε φέτες και το ψήνουμε για 2 λεπτά  το πολύ απ' την κάθε πλευρά, το ίδιο κάνουμε και για το αχλάδι κομμένο σε φέτες.
2. Βάζουμε σε σαλατιέρα την ρόκα, την αλατίζουμε και κατόπιν ραντίζουμε με μπαλσάμικο. Προσθέτουμε το χαλούμι, το αχλάδι. Ρίχνουμε λίγο λάδι και ανακατεύουμε.

Για ορεκτικό φτιάξε μανιταροκροκέτες με φέτα! 

Τι θα χρειαστείς

200 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα (Λευκά, Πλευρώτους, Πορτομπέλο)
400 γραμμάρια πατάτες πουρέ βρασμένες
1 κουταλιά της σούπας  ψιλοκομμένο βασιλικό
100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
20 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές του γλυκού ξίδι
2 κουταλιές του γλυκού Αλάτι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Πως θα τις φτιάξεις

1. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνουμε σε πουρέ.
2. Σε ξύλο κοπής κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρουμε σε βούτυρο 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη φέτα, το βασιλικό, το ένα αυγό και αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες μακρόστενες όπως οι κροκέτες, βουτάμε κάθε κροκέτα στο δεύτερο αυγό και σε πιάτο με τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε καυτό ηλιέλαιο για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.