Λαχταριστός πειρασμός πριν τη Σαρακοστή: Roast Beef

Υπέκυψε και απόλαυσε την all time classic συνταγή!
Λαχταριστός πειρασμός πριν τη Σαρακοστή: Roast Beef



Ιδανική συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι σου! Πανεύκολη και κλασσική αξία. Ένα πιάτο υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

Τι θα χρειαστείς

  • 1 kg βοδινό κόντρα
  • 100 ml νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο και βούτυρο  
  • μουστάρδα 

 

​Πως θα το φτιάξεις
1. Παίρνεις ένα κομμάτι βοδινού, δεμένο σε σπάγκο. Το αλατοπιπερώνεις καλά και του βάζεις μουστάρδα.

2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι ζεσταίνεις το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Σοτάρεις το βοδινό από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.

3. Βάζεις το κρέας σε ένα ταψί και ψήνεις στους 220 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία, προσθέτεις νερό ή ζωμό κρέατος και ψήνεις για άλλα 15 λεπτά.

4. Ανοίγεις λίγο το φούρνο και αφήνεις το κρέας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά ακόμα. Το βγάζεις  και το σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο.

5. Περνάς το ζωμό που έχει μείνει στο ταψί από σουρωτήρι και τον κρατάμε.

6. Κόβεις σε λεπτές φέτες το κρέας και το σερβίρεις με πατάτες ή λαχανικά.