Φτιάξε την τέλεια παραδοσιακή συνταγή: Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Κλασσικό φαγητό με γεύση και μυρωδιά από τα παιδικά μας χρόνια!
Φτιάξε την τέλεια παραδοσιακή συνταγή: Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια



Αναμφίβολα το μοσχαράκι είναι μια σταθερή αξία στην κουζίνα! Μπορεί να συνδυαστεί με κριθαράκι, μακαρόνια, ρύζι και ότι άλλο θελήσεις. Αν και είναι απλή και εύκολη συνταγή, δεν παύει να έχει και τα μυστικά του!

Όταν θέλεις άπαχο κρέας και περισσότερο ψαχνό δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από ένα κλασικό-πιο-κλασικό-δεν-γίνεται φαγητό όπως είναι το μοσχαράκι!

 
Τι θα χρειαστείς
 
•    1.200 γραμ. μοσχάρι σπάλα
•    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    1 κ.σ. πελτές ντομάτας
•    500 γρ. ντομάτες περασμένες στο μούλτι
•    ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    ½ φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
•    ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
•    ¼ κ.γ. κανέλα
•    ½ κ.γλ. ζάχαρη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6
•    τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα (για το πασπάλισμα των μακαρονιών)

Πως θα το φτιάξεις
 
1. Πλένεις καλά το μοσχάρι,  το σκουπίζεις και το κόβεις σε μερίδες.
2. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
3. Όταν το κρέας ροδίσει, πρόσθεσε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα σοτάρεις για 2΄- 3΄ λεπτά.
4. Σβήνεις με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτεις τον πελτέ, τις ντομάτες, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
5. Συμπληρώνεις 1 - 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζεις το κρέας για περίπου 1 ώρα και 30΄ ώσπου να μαλακώσει καλά και να δέσει η σάλτσα του.
6. Αν χρειαστεί, προσθέτεις και άλλο νερό.
7. Βάζεις τα μακαρόνια να βράσουν.
8. Τα σερβίρεις ζεστά, προσθέτεις το κρέας και μπόλικο τριμμένο τυρί.

Δες και μία άλλη εναλλακτική με μοσχαράκι: Μυρωδάτο μοσχαράκι μπύρας!