Αυτή είναι η τέλεια συνταγή για μαγειρίτσα!

Δοκίμασε την εκδοχή της γιαγιάς Σοφίας!
Αυτή είναι η τέλεια συνταγή για μαγειρίτσα!



Δεν γίνεται να μην σου αρέσει η μαγειρίτσα! Είναι αδιανόητο! Είναι το κατάλληλο φαγητό είτε έχεις κάνει νηστεία είτε όχι! Πολλοί μάλιστα την τρώνε όχι μόνο την περίοδο του Πάσχα και είμαι μία από αυτούς που "παρακαλάνε" κάθε φορά τη γιαγιά, τον μπαμπά να φτιάξει αυτή τη μαγευτική "σούπα"! 

Φέτος όπως και κάθε χρόνο η παράδοση απαιτεί το Μ. Σάββατο κάθε σπίτι να έχει φτιάξει μαγειρίτσα! 
Σου παραθέτουμε τη  πιο τέλεια συνταγή! Ακολούθησέ την και θα δεις πως θα καταφέρεις να ξετρελάνεις ακόμα και αυτούς που δεν τους αρέσει! 

Τι θα χρειαστείς
1 συκωταριά αρνίσια, πνευμόνια και αντεράκια 
4 κρεμμύδια 
1 μαρούλι 
άνηθο και μάραθο 
2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο 3 αυγά και φυσικό χυμό λεμονιού 

Πως θα τη φτιάξεις
Το πρώτο βήμα είναι να πλύνεις πολύ καλά τα αντεράκια, τα πνευμόνια και τη συκωταριά.
Τα βάζεις σε βραστό νερό (όπου θα έχεις προσθέσει λίγο ξίδι) για περίπου 12 λεπτά.
Τα στραγγίζεις και τα αφήνεις να κρυώσουν.
Με ένα ψαλίδι ψιλοκόβεις τα εντόσθια σε πάρα πολύ μικρά κομμάτια. 
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνεις το λάδι και το βούτυρο και σοτάρεις τα κρεμμύδια. Μόλις πάρουν ένα χρώμα  προσθέτεις τα κομμάτια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζεις. 
Τα ανακατεύεις για λίγη ώρα.
Έπειτα ρίχνεις το μαρούλι, τον άνηθο και το μάραθο και αλατοπιπερώνεις.
Σιγοβράζεις μέχρι η μαγειρίτσα να χυλώσει και προσθέτεις νερό ανάλογα με το πόσο πηχτή την θέλεις.
Προσθέτεις και το αυγολέμονο ---> Χτυπάς τους κρόκους των αυγών και ρίχνεις λίγο λίγο χυμό από λεμόνι. Προσθέτεις και λίγο ζωμό από τη μαγειρίτσα για να αραιώσει το αυγολέμονο. Μετά το ρίχνεις στη μαγειρίτσα και το αφήνεις για πέντε λεπτά περίπου.