Σκέφτεσαι κάθε μέρα τι θα φας και όλο καταλήγεις στα ίδια. Σήμερα θα σου δώσω μια ιδέα καταπληκτική. Μπορεί να χρειάζεται περισσότερο χρόνο αλλά όταν θα την φτιάξεις θα διαπιστώσεις πως άξιζε τον κόπο. Φτιάξε γαύρο μαρινάτο και θα ξετρελαθούν όλοι!
Τι θα χρειαστείς
1 kg γαύρο
1 φλ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξίδι
ρίγανη
αλάτι χονδρό, πιπέρι
Πως θα τον φτιάξεις
Καθαρίζεις πολύ καλά τα ψάρια από τα εντόσθια και το κεφάλι και τα πλένεις καλά.
Τα βάζεις σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, τα αλατίζεις και τα αφήνεις για μία νύχτα.
Την επόμενη ημέρα τα βάζεις σε ένα μπολ και ρίχνεις χοντρό αλάτι.
Ανακατεύεις πολύ καλά.
Προσθέτεις ξιδι, ανακατεύεις καλά και αφήνεις για λίγες ώρες.
Έπειτα αφαιρείς το κόκκαλο και βάζεις τα φιλέτα σε ένα γυάλινο βάζο. με ρίγανη.
Ρίχνεις αρκετό ελαιόλαδο και το κλείνεις.
Και άλλη γευστική πρόταση: Kολιοί στο φούρνο!