Όταν η εκπομπή Join Us συνάντησε τον Γιάννη Στάνκογλου, ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι μία από τις σπεσιαλιτέ του στη μαγειρική είναι ο τραχανάς. Πριν αρκετό καιρό, ο Γιάννης είχε υποδεχτεί στην κουζίνα του το maintanos.com κι έφτιαξε στη Δανάη και τον Marko μία αγαπημένη συνταγή της γιαγιάς του: Τραχανά με κολοκύθα και κόκκινη πιπεριά.
Μιας και ο καιρός θέλει ζεστό και θρεπτικό φαγητό, δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερη συνταγή. Στην κουζίνα με τον Γιάννη λοιπόν!
Υλικά
- 5 χούφτες τραχανάς ξινός φτιαγμένος με κολοκύθα
- 8 κ.σ. νερό
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι Ιμαλαΐων
- Πιπέρι
- 1 μεγάλο κομμάτι φέτα
- 1 πιπεριά καυτερή
- 5 κρίθινα παξιμάδια
- Λίγο μαυροκούκι
- Μερικά φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
- Βάζεις να ακούσεις Στέλιο Βαμβακάρη και Louisiana Red.
- Πίνεις μια ρακή και ξεκινάς τη μαγειρική παίρνοντας ένα κατσαρολάκι.
- Ρίχνεις τον τραχανά, το νερό, το ελαιόλαδο, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύεις καλά με μια ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζεις σε μέτρια φωτιά.
- Συνεχίζεις να ανακατεύεις όπως το ριζότο, μέχρι να αρχίσει να χυλώνει.
- Αφού αρχίσει να χυλώνει ο τραχανάς σερβίρεις σε βαθιά πιάτα.
- Σπας τη φέτα και το παξιμάδι με τα χέρια σου και στο τέλος ρίχνεις μερικά φύλλα δυόσμου κομμένα από τη γλάστρα σου και το μαυροκούκι.
- Συνεχίζεις να πίνεις ρακή και να τρως τραχανά τη στιγμή που το blues συναντά το ρεμπέτικο.