Μπορεί το ψυγείο σου να έχει διάφορα είδη σάλτσας, αλλά όταν πρόκειται για dressing σαλάτας, τι καλύτερο από το να προτιμήσεις κάτι εντελώς σπιτικό. Είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις μία απλή και λαχταριστή vinaigrette, και σίγουρα η χειροποίητη εκδοχή είναι πολύ πιο υγιεινή από καθετί τυποποιημένο.
Τι θα χρειαστείς
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πώς θα την φτιάξεις
Βάλε το σκόρδο, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και το λάδι σε ένα μικρό βάζο.
Πρόσθεσε μία γενναιόδωρη δόση αλάτι και πιπέρι.
Ανακίνησε ζωηρά το βάζο για να ανακατευτούν.
Συμπλήρωσε με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σου.