Πεντανόστιμες τσιπούρες στη λαδόκολλα

Κλασσική, αλλά ξεχωριστή συνταγή!
Πεντανόστιμες τσιπούρες στη λαδόκολλα



Είναι  τόσα πολλά τα οφέλη που αποκομίζεις τρώγοντας ψάρια που σίγουρα πρέπει να τα βάζεις στο πρόγραμμα διατροφής τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Δεν είναι τυχαίο που μικρή η μαμά σου φώναζε να τρως ψάρια! Είναι η καλύτερη πηγή πρωτεϊνών, ενώ περιέχει πολύ λίγο λίπος. Επιπλέον, το λίγο λίπος των ψαριών, είναι πολυακόρεστο, που είναι καλό για την υγεία.

Χρήσιμη πληροφορία
Μία μερίδα ψάρι την ημέρα (περίπου 150-180 γραμμάρια), μπορεί να καλύψει τις καθημερινές απαιτήσεις μας σε πρωτεΐνες, πολύ εύκολα. Τα έλαια των ψαριών περιέχουν επίσης ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστό ότι είναι ωφέλιμα για την υγεία μας.
Οι τσιπούρες στην λαδόκολλα είναι μια ευχάριστη και ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη εναλλακτική για να ξεφύγει κανείς από το συνηθισμένο ψητό ψάρι στο grill. 

Τι θα χρειαστείς
4 τσιπούρες
4 φέτες λεμόνι κομμένες ροδέλες
λίγο ελαιόλαδο για κάθε τσιπούρα
Αλάτι-πιπέρι 
Ρίγανη 
4 κομμάτια λαδόκολλα στο μέγεθος της τσιπούρας

Πως θα τις φτιάξεις

  1. Καθαρίζεις και πλένεις  πολύ καλά τις τσιπούρες.
  2. Κόβεις  4 κομμάτια λαδόκολλα μεγάλα τόσο ώστε να χωρούν τα ψάρια για να τα τυλίξεις.
  3. Σε κάθε ψάρι που τοποθέτησες μέσα σε λαδόκολλα βάζεις  λίγο λάδι, ρίγανη και αλατοπιπερώνεις κατά βούληση.
  4. Μέσα στα κεφάλια των ψαριών βάζεις από μια ροδέλα λεμονιού και κλείνεις τα ψάρια μέσα στην λαδόκολλα τυλίγοντάς τα σαν καραμέλες.
  5. Ρίχνεις ίσα ίσα  λίγο νερό πάνω στα ψάρια και στρώνεις  με την σειρά  τα ψάρια σε ένα ταψί.
  6. Ψήνεις για 40-50 λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα και μόλις ψηθούν είναι έτοιμες!

 

Αν έχεις όρεξη και χρόνο να φτιάξεις και ένα μεζεδάκι που θα συνοδεύσει τέλεια την συνταγή σου μπορείς να δεις εδώ.