Η συνταγή του εργένη: H καλύτερη ιταλική ζύμη για πίτσα

Ποιος είπε ότι οι άντρες τρώνε μόνο από τη μαμά τους;
Η συνταγή του εργένη: H καλύτερη ιταλική ζύμη για πίτσα



O Νίκος είναι εργένης, πολιτικός μηχανικός και φίλος μου. Στον ελεύθερο  του χρόνο  μαγειρεύει non stop. Δεν το ήξερα πραγματικά ότι ήταν τέτοιο ταλέντο! Δεν είναι μόνο ότι κάνει αυτοδημιούργητες, νόστιμες συνταγές αλλά είναι και τόσο γρήγορος που δεν φαντάζεσαι.

Πεινάς; Σε δέκα λεπτά θα σου έχει βρει τα υλικά και θα έχει φτιάξει ένα concept στο μυαλό του για να χορτάσεις.
Τα έχουμε πει για το ταλέντο που έχουν οι άντρες! Δες μια γρήγορη και light συνταγή! 

Τι θα χρειαστείς
2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κιλό αλεύρι
1 και ½ πακέτο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 

Πως θα τη φτιάξεις
Βάζουμε σε μια λεκάνη 1 κιλό αλεύρι και 1 φακελάκι μαγιά και ανοίγουμε μια μικρή λακουβίτσα στη μέση.
Αφήνουμε τη λεκάνη στην άκρη.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Ζεσταίνουμε το νερό και το γάλα ξεχωριστά.
Αμέσως μετά τα προσθέτουμε όλα μαζί στο αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε το μείγμα μας.
Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα ώστε να φουσκώσει.
Τη χωρίζουμε στη μέση και την απλώνουμε στο ταψί.
Έτσι μας βγαίνουν δύο μεγάλες πίτσες.
 
Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Μια άλλη light συνταγή είναι και αυτή. Δοκίμασέ τη!