Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα ζυμαρικά; Η απάντηση είναι μάλλον «κανείς», γι’ αυτό είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψεις την συνταγή του Γιάννη Αποστολάκη για ζυμαρικά στον φούρνο με γέμιση από σπανάκι.
Ο Γιάννης επιλέγει ζυμαρικά που ονομάζονται lumiconi, αλλά εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις λαζάνια, κανελόνια ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σου.
Τι θα χρειαστείς
Υλικά για τη γέμιση
- Σπανάκι σε φύλλα
- 150 γρ. ξινομυζήθρα
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι
Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά lumiconi
Για τη σάλτσα
- 1 κρεμμύδια
- 1 πιπεριά
- 2 ώριμες ντομάτες
- ½ ποτήρι νερό
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- Ανάλατα καβουρδισμένα αμύγδαλα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι