Μανιταρόσουπα: Comfort food στην γκουρμέ εκδοχή του

Μανιταρόσουπα με κρεμώδη υφή που σε κάνει να νιώθεις ευτυχία σε κάθε κουταλιά.
Μανιταρόσουπα: Comfort food στην γκουρμέ εκδοχή του



Φθινοπώριασε και είναι ό,τι πρέπει για μία θρεπτική σούπα. Ακόμα κι αν δεν είσαι φίλος των μανιταριών, αυτή η συνταγή θα σε κάνει να αναθεωρήσεις. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου comfort food, αλλά συνηθίζω να τη σερβίρω και ως πρώτο πιάτο όταν καλώ φίλους στο σπίτι. 

 

Υλικά

1 κιλό μανιτάρια champignons
1/2 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο η λαχανικών
2 κ. της σούπας εστραγκόν ξερό
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιά αλεύρι
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Παίρνεις τα μανιτάρια και τα κόβεις σε χοντρά κομμάτια, το ίδιο κάνεις με το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού τα καθαρίσεις.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνεις το βούτυρο και σε χαμηλή φωτιά το αφήνεις να λιώσει.
Προσθέτεις τα μανιτάρια, το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζεις.
Αφού τα τσιγαρίσεις ρίχνεις το αλεύρι, ανακατεύεις και στη συνέχεια το κρασί.
Το αφήνεις να εξατμιστεί και έπειτα ρίχνεις το ζωμό.
Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και το εστραγκόν.
Τα αφήνεις να βράσουν μέχρι να κατέβει η στάθμη του ζωμού μέχρι τη μέση περίπου.
Ομογενοποιείς στο μπλέντερ χειρός η στην κανάτα του μπλέντερ.
Μεταφέρεις τη σούπα πάλι πίσω στην κατσαρόλα και αφήνεις να πάρει μία βράση προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος.
Σερβίρεις κατευθείαν σε μεγάλα μπολ γαρνίροντας αν θέλεις με αρωματικά κρουτόν.